26 Mayıs 2011 Perşembe

İçi Krema Dolgulu Ispanaklı Kek...

Hayırlı sabahlar güzel insanlar;
Sabah sabah minik hanımı uyutunca fırsatı değerlendireyim dedim   başladım kayda...
Evet krema dolgulu ıspanaklı kek tarifim biraz geç kaldı farkındayım..
Bu tarifi beklediğini belirtenler evet tarif geliyor... 
Bu pasta benzeri keki buradaki akraba gününde yapmıştık...
Aynı kekin kakaolu olanını ise burada paylaşmıştım bakmak isterseniz buyrun..

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ıspanak püresi( bunun için yarım kilo ıspanak yeterli)
1 paket vanilya,

1 paket kabartma tozu
Aşağı yukarı 3 su bardağı gibi un

Ara Kreması için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket labne peyniri

Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt



Yapılışı
Yarım kilo ıspanağın yaprak kısımlarını yıkayalım ve kaynar suya atarak 3-4 dakika bekletelim.
Suyunu süzelim ve robottan püre haline gelinceye kadar çekelim.
Çekildikten sonra ıspanak 1 su bardağı olmalıdır.
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Yağı ,yoğurdu ve ıspanak püresini ekleyelim ve az çırpalım.
Un,vanilya ve kabartma tozunu da ilave edelim..
180 derecede 35-40 dakika pişirelim...
Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra üzerinden bir kapak şeklinde ikiye kesiyoruz.
İçinden biraz kek parçalarını bir tatlı kaşığı yardımı ile çıkaralım ,
bir kaseye ufalayalım.
Bu arada ara kremasını hazırlayalım..
Labne,vanilya ve şekeri hariç tüm krema malzemesini tencerede karıştıralım ve
bir kaç taşım kaynayana kadar pişirelim..
Kremamız pişince labne,vanilya ve şekerini ilave ederek 2-3 dakika kadar mikserleyelim soğutalım.
Hazırlayıp soğuttuğumuz kremamızı kekimizin oyduğumuz bölümüne yerleştirelim.
Üzerine de kırıntı haline getirdiğimiz kek parçalarından serpiştirelim ve kenarda beklettiğimiz
kek kapağımızı kapatalım.
Buzdolabında bir müddet dinlendirelim..
Bu arada üzeri için 1 paket kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve kekimizin üzerine sürelim..
Kekimizin içinden çıkardığımız kek kırıntılarını kremşanti ile kapattığımız kekimizin üzerine serpiştirelim..
Eveeet hazırlaması eğlenceli pasta görünümündeki kremalı, ıspanaklı kekimiz hazırdır...

**Kekimiz pişince 1 saat kadar soğutalım ve üzerinden kapağı ondan sonra çıkaralım..
( kolay kesilmesi için)
**Keki oyarken dikkatle oyun ,her yeri eşit olsun ve çok oymayın ki kırılmalar olmasın..

..................Afiyet Olsun..................

8 yorum:

  1. ayyy nasılda canım çekti görünce kremalıda nefis oluyor olsada yesek:))ellerinize sağlık görüntü harika.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. way way way bu nssıl güzel bir kekmi desem pastamı harika olmuş....

    YanıtlaSil
  3. süper görünüyor! ellerine saglik..sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yemede yaninda yat:) nefis görünuyor ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. çok şık bir pasta olmuş canım.resimden lezzeti belli oluyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ooo ismide çok sükseliymiş Sevgicim. Ellerine sağlık canım. Tatlı bebişini benim için öp kokla lütfen. Şimdiden hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  7. pek güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Çook güzel görünüyor,hiç ıspanak yemədim bu güne kadar ;)

    Bu arada kızınız olmuuş...Tebrik ederim,ALLAH analı-babalı büyütsün İNŞALLAH ;)

    P.S.ende bir ödülünüz var,gelip alarsanız sevinirim ;)

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...