Tüm izleyicilerime ,sevenlerime varsa sevmeyenlerime hayırlı bir gün dileyerek başlayalım bu günkü postumuza...
Kaç gündür kayıt girmeye çalışıyorum ;uğraş uğraş olmuyor fotoğrafları yükleyemedim..
Bende işin kolayına kaçtım kendime göre buldum bir yöntem,
picasa izin vermezse vermesin dedim ,başka bir şekilde yükledim fotoları ..
*
Bugünkü tarifimiz Pratik mi pratik elmalı bir rulo kek
Rulo kek pasta yapmak çoğu kişiye biraz sıkıntılı gelir ve yapmaktan çoğu zaman kaçınılır..
Hani bazen diyorum ya eğlenceli bir tarif diye ,
işte bu rulo keki de hazırlarken çok eğlenecek zevk alacaksınız.. ...
Evde ki fazla elma stoğunu eritme çabalarım sonucu ulaştım bu tarife..
İşte bu rulo kekle elmalı iç malzemeyi yavaş yavaş kullanmaya başladım....
*
Tarif kolay malzemeleri ise aşağıda gördüğünüz gibi çok az...
Anlatımı da bol fotoğraflı ve kolajlı hazırladım .
E hadi yapacak olanlara kolay gelsin diyelim ve başlayalım anlatmaya....
Malzemeler
Kek için
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un(silme)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzeme için
6-7 adet orta boy elma (ekşi olursa daha iyi olur)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağına yakın iri çekilmiş fındık veya ceviz içi
Üzerine
Pudra şekeri veya jöle..
Hazırlanışı
Önce elmalı iç harcımızı buradaki gibi hazırlayalım ...
Elmalı içimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizin tabanına aşağıda kolajda da gördüğünüz gibi eşit şekilde yayalım.
Kek karışımımız için yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelecek şekilde çırpalım yada mikserleyelim.
Süt, kabartma tozu ,vanilya ve unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek akıcı kıvamdaki kek hamurumuzu hazırlamış olalım.
Bu hamurumuzu tepsiye yaydığımız elmalı harcımızın üzerine eşit şekilde dökelim..
Bakınız aşağıda ki kolaj..
180 derecede önceden ısıttığımız fırında,
kekimizi üzeri çokta kızarmayacak kıvamda sadece kek hamurumuzun içi pişene kadar pişirelim.
Dikkat ediyoruz çünkü pişmesi çokta zaman almıyor..
Dikkat ediyoruz çünkü pişmesi çokta zaman almıyor..
Kekimiz pişince fırından çıkaralım 1-2 dakika bekletelim.
Aşağı kolajda gördüğünüz gibi başka bir tepsiye yaydığımız yağlı kağıt üzerine yine başka bir tepsi yardımı ile elmalı kekimizi ters çevirelim. (çevirince elmalı harç üste gelecek)
Pişirirken kullandığımız yağlı kağıdı dikkatlice kek üzerinden çıkaralım.
Elmalı harç, pişen kek hamurumuza yapıştığı için yağl kağıt kolaylıkla çıkacaktır..
Sıra geldi kekimizi rulo yapmaya..
Bu aşama bana çok zevkli ve kolay geldi..
Çünkü kekimiz kolaylıkla sarılabiliyor..
Altta ki yağlı kağıt yardımı ile elmalı keki sıkıca saralım ve bir müddet o şekilde bekletelim.
Bundan sonraki aşama sizin zevkinize kalmış..
İsterseniz aşağıda gördüğünüz gibi rulonuzun üzerine tamamen soğuduktan sonra, sadece pudra şekeri serpebilirsiniz..
İsterseniz benim daha sonra çocuklar için hazırladığım zaman ki gibi elmalı jöle hazırlayıp,
üzerine sürer, üzerine de şekerlemeler dökersiniz..
Ya da burada ki gibi bir krema hazırlayıp rulo kekinizin üzerine sürebilir o şekilde servis yapabilirsiniz..
Ya da başka bir seçenek üzerine kremşanti sürebilirsiniz.
Tercih sizin..
Ben, Berkan ve arkadaşları için bu şekilde hazırlamayı tercih ettim..
Elmalı rulomuz tamamen soğuyunca dilimleyip servis yapabilirsiniz..
*Kek hamurunuzun üzerini çok kızartmadan pişiriyorsunuz ,çok pişirirseniz kek kurur ve rulo haline getirmeniz zorlaşır..
*Ben büyük fırın tepsisi kullandım..
*Bu arada bu rulo kekde hiç yağ yok farketmişsinizdir sanırım..
*Bu malzemelerle bu rulodan 16 adet dilim çıktı..
................Afiyet Olsun...................
çok güzelmiş,denemeli.
YanıtlaSilbence harika bir pasta olmuş:) elmalı kurabiyeyi sık yapıyoruz bir dahaki sefere böyle deneyeceğim ellerine sağlık...
YanıtlaSilIste budur derim !!! Gerçekten çok pratik ve nefis bir tarif olmus, üstelik yagsiz ... :) Ellerine sagli kcanim denemek için listeye alinmistir !
YanıtlaSilçok güzel görünüyor tarifini aldım yağsız olmasıda süper hemen denemem lazımmm:)ellerine sağlık
YanıtlaSilooo nefis görünüyor harika görsellemişiniz ellerinize sağlık bende haftasonu yaptım ama fırının azizliğine uğradım sağolsun :(
YanıtlaSilelmalı tarçınlı cevizli mmm süperr
Cook pratik vede güzel bir kek olmus,mutlaka denenmeli,ellerine saglik Sevgi,tesekkürler tarif ve aciklamalara...
YanıtlaSilEvdekileri değerlendirme çabaları bazen böyle güzel şeylerin ortaya çıkmasına sebep oluyor gerçekten de. Çok güzel bir tarif olmuş ayrıca da bayağı açıklayıcı. Sevgilerimle...
YanıtlaSilkesınlıkle severım ,harıka nalatmıssın canım ellerıne emeklerıne sağlık cok guzel olmuş yumuşacık
YanıtlaSilaman yarabbii..
YanıtlaSiltatlım bu mükemmel birşey olmuşş:)
ellerine sağlık:)
geçenlerde milföyün arasına koymuştum elmaları, artanı da senden aklımda kaldığı için buzluğa kaldırmıştım az daha ekleyip yanına yapayım bari yarına:)
kafiyeli oldu ;)
Ellerinize sağlık,tarifleriniz çok güzel ama biz bu güzellikleri denemek için kopyalayıp kaydetmek istiyoruz fakat olmuyor kopyalamayı açarsanız sevinirim:))
YanıtlaSilÖnce Şehnazın pırasalı börek tarifine bakıp iç geçirdim üstüne tatlı birşey de olsa dedim postundaki muhteşem pastanın resmini görünce işte dedim bu, şuan çay içiyorum anlıyacağın sanal alemden börek ve pasta eşliğinde...Ellerine sağlık muhakkak deneyeceğim önceden çok yapardık ama unuttuk gitti...
YanıtlaSilHaticecim bence de dene minik kızın afiyetle yesin...
YanıtlaSilŞehrinaz bu pastada en az elmalı kurabiye kadar lezzetli oluyor denemelisin..
Ayla ve Dilek deneyin pişman olmazsınız derim..
xcelis senin adına üzüldüm ama bu tarif emin olabilirsin kolaylıkla uygulanıyor ..
Serpil bence de dene ve gör pratikliği..
YanıtlaSilElif hanım sevgiler benden aynen dediğiniz gibi değerlendirme çabaları sonuçsuz kalmayınca ortaya güzel şeyler çıkıyor..
Zeymuran Teşekkür ederim,bu arada nedir zeymuranın anlamı?
Deniz yap tabi bu sıralar memleketten habire elma geldiği için elmaları israf etmeden neler yaparım derken tarifler ardı ardına deneniyor işte..
YanıtlaSilannesininoglusu; haklısınız ama kopyalama yapılmasını istemiyorum..
YanıtlaSilBiraz yaşın yanında kuruda yanıyor işte beni anlayacağınızı umuyorum...
Meral hanım teşekkür ederim beğenmenize sevindim bende sizin yaptığınız şaheserlere bayıldım ne güzel şeyler onlar öyle emeğinize sağlık..
off nasıl güzel kokmuştur o şimdi. ellerine sağlık
YanıtlaSilSEVGİ ABLA ÇOK GÜZEL OLDU KEK.. ELERİNE SAGLIK... DENENMİŞ GÜZEL TARİFLERİNİN DEVAMINI BEKLİYORUZ.. SEVGİLER.... ZEYNEP SOYLU KONUKCU
YanıtlaSilZeynepcim beğenmene sevindim güzel olur bu kek..
SilTakip etmeye devam et canım..
artık evdeyim ya her gün bir tarifini deniyorum nerdeyse sevgi abla da kilo almayı nasıl engelliycez onu düşünüyorum... :) zeynep
SilBol hareket Zeynepcim başka çaresi yok sen daha iyi biliyorsun..
Siltarifi görür görmez istahim kabardi ve evdeki elmalarimi soyup pisirmeye basladim, tam da kek malzemelerini tezgaha dismisken aksilik bu ya evde tarcin olmadigini farkettimm, olamaz böylee biseyy hevesimm yarina kaldii......
YanıtlaSilTÜLAY
Tülay hanım tarçınsız da olur
YanıtlaSilama sanki bişeyler eksik olur sadece..
Bi dahakine de tarçınlı denerdin yazık olmuş..
merhaba, kekiniz çok güzel olmuş bir şey soracağım en son keki rulo yaparken yağlı kağıt ile birliktemi yapıp beklektikten sonramı açıp tekrar rulo yapacağız şimdiden teşekkür ederim
YanıtlaSilAyşen hanım kek iç harcı ile piştikten sonra temiz bir yağlı kağıda ters çeviriyoruz (pişirdiğimiz yağlı kağıdı yukarıda da gördüğünüz gibi çıkarıp atıyoruz.) Rulo yapıyoruz .. Sardığımız bu ruloyu yağlı kağıda sarıp bu şekilde buz dolabında bekletiyoruz. 1 saat kadar sonra da açıp servis edebilirsiniz..
YanıtlaSilMerhabalar kekiniz cok güzel ellerinize sağlık acaba su bardağı ölçüsü 200ml olanlardan mı vede çay bardağı küçük kahveci bardakları dediklerimizden olurmu acaba şimdiden teşekkürler..
YanıtlaSilbu tarifi deneyeceğim çok beğendim yorumumuda yazarım tekrar
YanıtlaSilblogumada beklerim :)
menekserengi.blogspot.com.tr