6 Aralık 2011 Salı

Elmalı Rulo Pasta

Tüm izleyicilerime ,sevenlerime varsa sevmeyenlerime hayırlı bir gün dileyerek başlayalım bu günkü postumuza...
Kaç gündür kayıt girmeye çalışıyorum ;uğraş uğraş olmuyor fotoğrafları yükleyemedim..
Bende işin kolayına kaçtım kendime göre buldum bir yöntem,
 picasa izin vermezse vermesin dedim ,başka bir şekilde yükledim fotoları ..
*
Bugünkü tarifimiz Pratik mi pratik elmalı bir rulo kek
Rulo kek pasta yapmak çoğu kişiye biraz sıkıntılı gelir ve yapmaktan çoğu zaman kaçınılır..
Hani bazen diyorum ya eğlenceli bir tarif diye ,
işte bu rulo  keki de hazırlarken çok eğlenecek zevk alacaksınız.. ... 

Evde ki fazla elma stoğunu eritme çabalarım sonucu ulaştım bu tarife..
İşte bu rulo kekle elmalı iç malzemeyi yavaş yavaş kullanmaya başladım.... 
*
Tarif kolay malzemeleri ise aşağıda gördüğünüz gibi çok az...
Anlatımı da bol fotoğraflı ve kolajlı hazırladım .
E hadi yapacak olanlara kolay gelsin diyelim ve başlayalım anlatmaya.... 
  

Malzemeler
Kek için
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un(silme)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzeme için
6-7 adet orta boy elma (ekşi olursa daha iyi olur)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağına yakın iri çekilmiş fındık veya ceviz içi
Üzerine
Pudra şekeri veya jöle..
Hazırlanışı
Önce elmalı iç harcımızı buradaki gibi hazırlayalım ...
Elmalı içimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizin tabanına aşağıda kolajda da gördüğünüz gibi eşit şekilde yayalım.
Kek karışımımız için yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelecek şekilde çırpalım yada mikserleyelim.
Süt, kabartma tozu ,vanilya ve unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek akıcı kıvamdaki kek hamurumuzu hazırlamış olalım.
Bu hamurumuzu tepsiye yaydığımız elmalı harcımızın üzerine eşit şekilde dökelim..
Bakınız aşağıda ki kolaj..

180 derecede önceden ısıttığımız fırında,
 kekimizi üzeri çokta kızarmayacak kıvamda sadece kek hamurumuzun içi pişene kadar pişirelim.
Dikkat ediyoruz çünkü pişmesi çokta zaman almıyor..
Kekimiz pişince fırından çıkaralım 1-2 dakika bekletelim.
 Aşağı  kolajda gördüğünüz gibi başka bir tepsiye yaydığımız yağlı kağıt üzerine yine başka bir tepsi yardımı ile elmalı kekimizi ters çevirelim.  (çevirince elmalı harç üste gelecek)
Pişirirken kullandığımız yağlı kağıdı dikkatlice kek üzerinden çıkaralım.
Elmalı harç, pişen kek hamurumuza yapıştığı için yağl kağıt kolaylıkla çıkacaktır..  

Sıra geldi kekimizi rulo yapmaya..
Bu aşama bana çok zevkli ve kolay geldi..
Çünkü kekimiz kolaylıkla sarılabiliyor..
Altta ki yağlı kağıt yardımı ile elmalı keki sıkıca saralım ve bir müddet o şekilde bekletelim.


Bundan sonraki aşama sizin zevkinize kalmış..
İsterseniz aşağıda gördüğünüz gibi rulonuzun üzerine tamamen soğuduktan sonra, sadece pudra şekeri serpebilirsiniz..
İsterseniz benim daha sonra çocuklar için hazırladığım zaman ki gibi elmalı jöle hazırlayıp,
 üzerine sürer, üzerine de şekerlemeler dökersiniz.. 

 Ya da  burada ki gibi bir krema hazırlayıp rulo kekinizin üzerine sürebilir o şekilde servis yapabilirsiniz..
Ya da  başka bir seçenek üzerine kremşanti sürebilirsiniz.  
Tercih sizin..

Ben, Berkan ve arkadaşları için bu şekilde hazırlamayı tercih ettim..
Elmalı rulomuz tamamen soğuyunca dilimleyip servis yapabilirsiniz.. 
*Kek hamurunuzun üzerini çok kızartmadan pişiriyorsunuz ,çok pişirirseniz kek kurur ve rulo haline getirmeniz zorlaşır..

*Ben büyük fırın tepsisi kullandım..
*Bu arada bu rulo kekde hiç yağ yok farketmişsinizdir sanırım..
*Bu malzemelerle bu rulodan 16 adet dilim çıktı..

................Afiyet Olsun...................

26 yorum:

  1. çok güzelmiş,denemeli.

    YanıtlaSil
  2. bence harika bir pasta olmuş:) elmalı kurabiyeyi sık yapıyoruz bir dahaki sefere böyle deneyeceğim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Iste budur derim !!! Gerçekten çok pratik ve nefis bir tarif olmus, üstelik yagsiz ... :) Ellerine sagli kcanim denemek için listeye alinmistir !

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor tarifini aldım yağsız olmasıda süper hemen denemem lazımmm:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. ooo nefis görünüyor harika görsellemişiniz ellerinize sağlık bende haftasonu yaptım ama fırının azizliğine uğradım sağolsun :(
    elmalı tarçınlı cevizli mmm süperr

    YanıtlaSil
  6. Cook pratik vede güzel bir kek olmus,mutlaka denenmeli,ellerine saglik Sevgi,tesekkürler tarif ve aciklamalara...

    YanıtlaSil
  7. Evdekileri değerlendirme çabaları bazen böyle güzel şeylerin ortaya çıkmasına sebep oluyor gerçekten de. Çok güzel bir tarif olmuş ayrıca da bayağı açıklayıcı. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. kesınlıkle severım ,harıka nalatmıssın canım ellerıne emeklerıne sağlık cok guzel olmuş yumuşacık

    YanıtlaSil
  9. aman yarabbii..
    tatlım bu mükemmel birşey olmuşş:)
    ellerine sağlık:)
    geçenlerde milföyün arasına koymuştum elmaları, artanı da senden aklımda kaldığı için buzluğa kaldırmıştım az daha ekleyip yanına yapayım bari yarına:)
    kafiyeli oldu ;)

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık,tarifleriniz çok güzel ama biz bu güzellikleri denemek için kopyalayıp kaydetmek istiyoruz fakat olmuyor kopyalamayı açarsanız sevinirim:))

    YanıtlaSil
  11. Önce Şehnazın pırasalı börek tarifine bakıp iç geçirdim üstüne tatlı birşey de olsa dedim postundaki muhteşem pastanın resmini görünce işte dedim bu, şuan çay içiyorum anlıyacağın sanal alemden börek ve pasta eşliğinde...Ellerine sağlık muhakkak deneyeceğim önceden çok yapardık ama unuttuk gitti...

    YanıtlaSil
  12. Haticecim bence de dene minik kızın afiyetle yesin...

    Şehrinaz bu pastada en az elmalı kurabiye kadar lezzetli oluyor denemelisin..

    Ayla ve Dilek deneyin pişman olmazsınız derim..

    xcelis senin adına üzüldüm ama bu tarif emin olabilirsin kolaylıkla uygulanıyor ..

    YanıtlaSil
  13. Serpil bence de dene ve gör pratikliği..

    Elif hanım sevgiler benden aynen dediğiniz gibi değerlendirme çabaları sonuçsuz kalmayınca ortaya güzel şeyler çıkıyor..

    Zeymuran Teşekkür ederim,bu arada nedir zeymuranın anlamı?

    YanıtlaSil
  14. Deniz yap tabi bu sıralar memleketten habire elma geldiği için elmaları israf etmeden neler yaparım derken tarifler ardı ardına deneniyor işte..

    YanıtlaSil
  15. annesininoglusu; haklısınız ama kopyalama yapılmasını istemiyorum..
    Biraz yaşın yanında kuruda yanıyor işte beni anlayacağınızı umuyorum...

    Meral hanım teşekkür ederim beğenmenize sevindim bende sizin yaptığınız şaheserlere bayıldım ne güzel şeyler onlar öyle emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  16. off nasıl güzel kokmuştur o şimdi. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  17. SEVGİ ABLA ÇOK GÜZEL OLDU KEK.. ELERİNE SAGLIK... DENENMİŞ GÜZEL TARİFLERİNİN DEVAMINI BEKLİYORUZ.. SEVGİLER.... ZEYNEP SOYLU KONUKCU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim beğenmene sevindim güzel olur bu kek..
      Takip etmeye devam et canım..

      Sil
    2. artık evdeyim ya her gün bir tarifini deniyorum nerdeyse sevgi abla da kilo almayı nasıl engelliycez onu düşünüyorum... :) zeynep

      Sil
    3. Bol hareket Zeynepcim başka çaresi yok sen daha iyi biliyorsun..

      Sil
  18. tarifi görür görmez istahim kabardi ve evdeki elmalarimi soyup pisirmeye basladim, tam da kek malzemelerini tezgaha dismisken aksilik bu ya evde tarcin olmadigini farkettimm, olamaz böylee biseyy hevesimm yarina kaldii......
    TÜLAY

    YanıtlaSil
  19. Tülay hanım tarçınsız da olur
    ama sanki bişeyler eksik olur sadece..
    Bi dahakine de tarçınlı denerdin yazık olmuş..

    YanıtlaSil
  20. merhaba, kekiniz çok güzel olmuş bir şey soracağım en son keki rulo yaparken yağlı kağıt ile birliktemi yapıp beklektikten sonramı açıp tekrar rulo yapacağız şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  21. Ayşen hanım kek iç harcı ile piştikten sonra temiz bir yağlı kağıda ters çeviriyoruz (pişirdiğimiz yağlı kağıdı yukarıda da gördüğünüz gibi çıkarıp atıyoruz.) Rulo yapıyoruz .. Sardığımız bu ruloyu yağlı kağıda sarıp bu şekilde buz dolabında bekletiyoruz. 1 saat kadar sonra da açıp servis edebilirsiniz..

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar kekiniz cok güzel ellerinize sağlık acaba su bardağı ölçüsü 200ml olanlardan mı vede çay bardağı küçük kahveci bardakları dediklerimizden olurmu acaba şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  23. bu tarifi deneyeceğim çok beğendim yorumumuda yazarım tekrar
    blogumada beklerim :)
    menekserengi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...