Hepimize hayırlı cumalar olsun inşallah.
Et, dürüm ayran sevilen bir yiyecek türü ,
özellikle de bizim ev ahalisi pek bir zevkle tüketir..
Aslında hiç aklımda bu tarz bir yiyecek yapma fikri yoktu ama biraz mecbur kaldım desem yeridir..
Kurban etlerinin bir kısmını kuşbaşı şeklinde doğrayıp daha sonra kullanmak üzere dondurucuya atmıştım .
Gelin görünki bizim donducunun kapısı bir şekilde açık kalmış..
Ve ben bunu iş işten geçmeden farkedince etleri acilen değişik şekillerde kullanma çabasına girdim.
Aksi halde etler kullanılamayacak hale gelecekti..
*
Şükür uzun uzun cümlelerlede olsa derdimi analatabildim..
İşte bu dürümler o değerlendirme çabası sonucu ortaya çıktı..
Lavaşı nasıl yapayım derken,
Cahidenin şuradaki lavaş tarifi imdadıma yetişti...
Daha sonra da etlerimi kavurup dürümlerimizi hazırladım.
Daha sonra da etlerimi kavurup dürümlerimizi hazırladım.
Lavaş için
Malzemeler
4 su bardağı un
1,5 veya 2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz(belki biraz daha arttırılabilir)
1 çay kaşığı şeker
Yapılışı
Yarım su bardağı ılık suyun içinde maya ve şekeri karıştırıp kabarması içinbiraz bekletelim.
Kabaran mayalı suyu ,tuz ve unu kullanarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Suyu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ama tamammen ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu 1 saate yakın mayalanması için bekletelim.
Aşağı kolajda gördüğünüz gibi limon büyüklüğünde bezeler hazırlayalım.
Bezelerimizi üzerleri örtülü olarak 15 dakika daha mayalandırdıktan sonra tavamızın büyüklüğünde, açaçcağımız zemini hafifçe unlayarak açalım.
Bezelerimizi üzerleri örtülü olarak 15 dakika daha mayalandırdıktan sonra tavamızın büyüklüğünde, açaçcağımız zemini hafifçe unlayarak açalım.
Teflon tavayı ısıtalım ve orta ateşte özellikle çevire çevire her iki tarafınıda pişirelim..
Pişirme aşamasında lavaş yufkanızı çevirerek pişirmeniz her tarafının eşit şekilde pişmesini ve kabarmasını sağlayacaktır..
Lavaşların pişerken kabarması da ayrıca hoş bir görüntü oluşturuyor..
Pişirme aşamasında lavaş yufkanızı çevirerek pişirmeniz her tarafının eşit şekilde pişmesini ve kabarmasını sağlayacaktır..
Lavaşların pişerken kabarması da ayrıca hoş bir görüntü oluşturuyor..
Lavaşlarınızı pişirdikten sonra hemen kullanmayacaksanız hava almayacak şekilde saklarsanız kurumalarını önlemiş olursunuz.
Et Sote için
Malzemeler
Yarım kilo sotelik dana eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy kuru soğan
1'er adet yeşil ve kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 adet orta boy kuru soğan
1'er adet yeşil ve kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
Tuz ve Kekik
Hazırlanışı
Etimizi kavuracağımız tavaya sıvıyağı koyalım etlerimizi suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Etler yumuşayınca yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak ve biberlerimizi ilave edelim bir süre daha kavurmaya devam edelim.
En son minik minik doğradığımız domatesimizi ( ben buradakilerden bir şişe kullandım) ve baharatlarımızı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Et sotemiz pişip suyunu tamamen çekince ocaktan alalım.
Lavaşlarımızın üzerine et ve soğan salatası ilavesi ile saralım.
Soğan salatası tarifi için buraya bakabilirsiniz..
Etimizi kavuracağımız tavaya sıvıyağı koyalım etlerimizi suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuralım.
Etler yumuşayınca yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak ve biberlerimizi ilave edelim bir süre daha kavurmaya devam edelim.
En son minik minik doğradığımız domatesimizi ( ben buradakilerden bir şişe kullandım) ve baharatlarımızı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Et sotemiz pişip suyunu tamamen çekince ocaktan alalım.
Lavaşlarımızın üzerine et ve soğan salatası ilavesi ile saralım.
Soğan salatası tarifi için buraya bakabilirsiniz..
Bizler millet olarak etin yanında genelde ayran tüketmeye alışık olsakta
etle ayran yanyana tüketilmemeliymiş.
Sebebine gelirsek,
ayran yani kalsiyum, etteki demirin vücuttaki emilimini azaltıyormuş.
Et yemeğinin yanında C vitamini alırsak, etteki demirden daha çok yararlanıyormuşuz.
İçinde maydanoz biber olan bol limonlu bir salata yada ayran yerine ne kadar uyumlu olur bilemiyorum ama bir bardak portakal suyu olabilir mesela..
Eveet bunları biliyormusunuz köşemizden sonra
sevgilerimi sunurak
Herkese hayırlı bir hafta sonu diliyorum...
...............Afiyet Olsun.............
Sana da hayırlı cumalar tatlım.
YanıtlaSilÖyle nefis görünüyor ki dürüm nasıl canım çekti anlatamam. Ellerine sağlık. Sevgiler...
off off off:)) ne yapmışsın böyle ya..hem de basit bir tarifle en yakın zamanda deneyeceğim..ellerine sağlık..
YanıtlaSilben de dürümün yanına şalgam önereceğim,,
sevgilerimle:)
size de hayırlı cumalar..
Yeme de seyret,yok,yok hem ye,hem seyret tadında bişey olmuş dürüm :)
YanıtlaSilEllerine,emeğine sağlık canım..
Sevgilerimle..
Mis gibi olmuş.eline koluna sağlık.
YanıtlaSilMis gibi olmuş.eline koluna sağlık.
YanıtlaSilÇok şahane ve iştah açıcı görünüyor. Ellerine emeklerine sağlık Sevgicim..
YanıtlaSiltariflerinizin çoguna baktım elinize sağlık cok güzel tarifler,bundan sonra tariflerinizi kaçırmam takibimdesiniz :))
YanıtlaSilhttp://yemektarifim.web.tr/ sevgili blogger dostlar yeni yemek sitemizi tüm bloggerların buluştuğu adı ve blog linkiyle tarif paylaştığı bu platformda görmekten çok mutlu olacağız..sizlerde tariflerinzle katılın ve yakında yapacağımız katılımcılardan 20 kisiye hosting hizmeti verilecek olan kampanyamızada dahil olunuz.Haydı tüm blogu olan olmayan herkesin hünerli parmaklarından dökülen lezzetlerde buluşalım..Tarif göndermekte çok kolay allta açıklıyorum..
YanıtlaSilSende tARİFİNLE kATIL KAMPANYAMIZA TARİFLERİNİZİ BURDAN BLOĞUNUZA YAZAR GİBİ ÇOK KOLAY GÖNDEREREK KATILABİLİRSİNİZ..http://yemektarifim.web.tr/1/
ben geldim canım
YanıtlaSilhünerli ellerden ne kadarda güzel olmuş canım
bi tanesini aldım
muhabbetle kal
:))