9 Ekim 2012 Salı

Mini Alman Pastası (Porsiyonluk)

 
Bu mini mini Alman pastaları yapılalı tam tamına 5 olmuş..
Geçmiş zaman tarifi de denilebilir..
Daha önce de burada dediğim gibi çocukluğumun pastasıdır Alman pastası..
Sanki bizim jenerasyonda durum hep aynı ;80 -90 arası bu pasta daha mı çok bilinir yenilirdi?
Büyük boy Alman pasta tarifini daha önce sizinle paylaşmıştım..    
Bunlar mini mini versiyonları..
Bunların tarifini mayısın 10'unda Papatya da görmüş ,
sonrasında da Berkan'ın bize gelecek arkadaşları için denemişim vakti zamanında.. 

Malzemeler
6 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
75 gr tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
1 paket toz maya (instant)
1 çay kaşığı mahlep
 
Krema malzemeleri
 5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
yarım paket krema
1 paket vanilya
 
Üzeri için
Bol pudra şekeri
 
Yapılışı
Un ,şeker ve mayayı karıştırıp sırayla kalan diğer hamur malzemelerini de ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu iki katına gelene kadar aşağı yukarı 1 saat kadar mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan alıp unladığımız zemin üzerinde bir parmak kalınlığından biraz daha kalın açalım..
Geniş ağızlı bir su bardağı yardımıyla daireler çıkartalım.(altta kolajda gördüğünüz gibi)  
 

 
Hazırladığımız bu daireleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim..
20 dakika kadar tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim..
 
Alman pastamızın hamur kısmı pişerken kremasını hazırlamaya geçebiliriz.
Tencerede süt ve yumurta sarılarını iyice çırpalım; krema hariç diğer malzemeleri de ilave ederek çırpalım ve muhallebi kıvamında pişirelim..
Ocaktan alınca krema ve vanilyayı ekleyelim, kabuk tutmaması ve soğuması için ara ara çırpalım..
  
Hamurlarımız pişince 5 dakika kadar soğumaları için dinlendirelim..
Sonrasında ortalarından tam kopmayacak şekilde keselim..
Kremayı sıkma aparatı veya krema sıkma torbası oda yoksa kaşıkla aralarına dolduralım..
Kremanın üzerine de istediğiniz meyvalarla renk katabilirsiniz..
Son olarak  tel süzgeçle üzerlerine bolca pudra şekeri serptiniz mi işlem tamamdır..
 
 
Bu tarif  büyük boy Alman pastasına göre daha bereketlidir..
İkisi arasında lezzet farkı da var belirteyim..
Büyük boy olanı tam anlamı ile pastaneden alınanlar tadında oluyor.. 
 
*Bu pastaları yaptığınız gün tüketmeniz tavsiyemdir ,mayalı hamur olduğu için eğer içine krema sıktıysanız ertesi gün aynı lezzette olmazlar..

5 yorum:

  1. tarifini aldım en kısa zamnda yapacağım ellerine sağlık arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  2. nefis nefissss.ellerine sağlık canım.harika olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hep gördügüm ama yapmadigim bir tarif daha karsimda,bakalim kismet diyleim ama bnlar nefis görünüyor,ellerine saglik Sevgi öptüm seni!

    YanıtlaSil
  4. Ne iyi oldu bu tarif.
    Gençliğimin pastasıdır.

    Ellerine sağlık.

    Nostalji anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  5. Bu tarif çok istenen bir tarif benden:) Çok nefis olmuşlar,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...