Hicri yılbaşımızın mübarek olması dileklerimle başlıyorum bu yeni güne..
Bilgisayarla ilgili sorunlarım devam ederken, bende fırsattan istifade taslakta paylaşılmayı bekleyen tarifleri paylaşayım istedim..
İşte bu gevrek poğaça da onlardan birisi..
Her zaman pofidik pofidik ,yumuşak poğaçalar yemeyiz değil mi?
Arada değişiklik yapmak iyidir..
Bu poğaça sıvı yağla yapıldığı için çok hafif , gevrekliğinden dolayıda ertesi güne kalınca
lezzetinden bir şey kaybetmiyor..
Sıcacık çayla sıcak sıcak iyi gider..
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kaşığı mahlep
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için)
aldığı kadar un
Susam ,çörekotu..
İçine
Beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı
Yoğurma kabının içine biraz un ile kabartma tozunu eleyelim.
Unun ortasını açalım ve içine hamur malzemelerinin tümünü sıra ile ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar elenmiş un ilavesi ile yoğuralım.
Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olacak
Daha sonra iç malzemelerini hazırladıktan sonra, hamurdan elimize alarak avuç içinde açıp içine harcımızdan koyalım ve kenarlarını içeri doğru katlayarak birleştirelim ve
açılmamaları için iyice bastıralım.
Poğaçaları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörekotu,susam , haşhaş (artık evde ne varsa )serpelim..
180 derece ısıtılmış fırında altı ve de üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
*Benzer bir poğaça tarifi de burada var..
*Diğer poğaça tariflerim için buraya bakabilirsiniz.....
............Afiyet Olsun.............
annemin poğaçası...
YanıtlaSilküçükken çok sık yapardı bize...
eline sağlık canım
hayırlı seneler...
ELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL VE HAFİF BİR TARİF...
YanıtlaSilHİCRİ YILBAŞIMIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN
Bizde bu aralar poğaça sayıklıyoruz ama yapmak nasip olmadı.Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilDenedim nefis.
YanıtlaSilŞekeri tuzdan fazla tatlımsı olmuyormu
YanıtlaSil