Hayırlı bir hafta diliyorum hepinize..
Hafta sonu menü paylaşımı yapamıyorum farketmişsinizdir;
Sebebine gelince ev ve misafir yoğunluğundan dolayı ..
Sebebine gelince ev ve misafir yoğunluğundan dolayı ..
Bugün kaldığımız yerden devam edelim inşallah..
Bu arada üstteki fotoğraflarla alttakiler uymayabilir koşuşturmadan fazla fotoğraf çekmediğim için önceki fotoğrafları kullandım..
Bu arada üstteki fotoğraflarla alttakiler uymayabilir koşuşturmadan fazla fotoğraf çekmediğim için önceki fotoğrafları kullandım..
Annem Giresun'da biz hala üşüyoruz dese de bu hafta İstanbul'da sıcaklıklar
iyice kendisini hissettirmeye başladı.
Hafta sonu kardeşim, eşi, yeğenler ve teyze oğlunu iftara davet etmiştim.
Biraz serin serin iftar yapalım istedik ve evdeki ortamı evimizin önündeki parka taşıdık.
Lafı uzatmadan menümüzü yazayım..
1-Patates Çorbası
2-Patlıcan Musakka
3-Nohutlu Pilav
4-Zeytinyağlı Taze Fasulye
5-Közlenmiş Patlıcan ve Biber Salatası
6-Yeşil Salata
7-Vişne Suyu
ve
Tatlı olarak
Büzgülü Fındıklı İrmik Tatlısı
iyice kendisini hissettirmeye başladı.
Hafta sonu kardeşim, eşi, yeğenler ve teyze oğlunu iftara davet etmiştim.
Biraz serin serin iftar yapalım istedik ve evdeki ortamı evimizin önündeki parka taşıdık.
Lafı uzatmadan menümüzü yazayım..
1-Patates Çorbası
2-Patlıcan Musakka
3-Nohutlu Pilav
4-Zeytinyağlı Taze Fasulye
5-Közlenmiş Patlıcan ve Biber Salatası
6-Yeşil Salata
7-Vişne Suyu
ve
Tatlı olarak
Büzgülü Fındıklı İrmik Tatlısı
Büzgülü Fındıklı İrmik Tatlısı
Yapılışı değişik tadı güzel şerbetli bir tatlı..
Bakalım nasıl yapmışız..
Malzemeler
1 Paket hazır baklava yufkası
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı irmik
Sos malzemeleri
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 Paket kabartma tozu
2 Paket vanilya
200 gr. kırık iç fındık
Şerbeti için
2,5 Su bardağı şeker
3 Su bardağı su
3 Yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi hazırlayarak işe başlayalım ki şerbetimiz soğusun.
Bunun için su ve şekeri karıştırıp şeker eriyip bir 15 dakika kadar kaynayana kadar ocakta tutalım..
Baklavalık yufkamızı tek yaprak olarak tezgahımızın üzerine açalım..
Fırçayla üzerine sıvı yağdan biraz sürelim.
Üzerine irmikten serpiştirelim.
Ve yufkamızı dar tarafından başlayarak yelpaze yapar gibi altlı üstlü katlayarak fırın tepsimize alalım.
Tüm baklava yufkamızı bu şekilde hazırlayarak 1 çay bardağı sıvıyağı ve 1 su bardağı irmiği kullanarak tepsimize yerleştirelim.
Tüm yufkalar bitince tepsimizi 180 derecedeki fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirelim.
Bu arada biz de sos malzemelerini bir karıştırma kabında karıştıralım..
Üzeri kızarmış olan yufkaların ilk sıcaklığı çıkınca sosumuzu üzerine dökelim.
Kırık iç fındığımızı üzerine serpiştirip 180 derecedeki fırında
sosu çekip üzeri kızarana kadar pişirelim.
Tatlımız pişip hafifiçe ılıdıktan sonra soğuk olan şerbeti üzerine dökelim.
Tatlımız şerbetini çekip soğuduktan sonra servis edelim..
*Bu ölçüler büyük fırın tepsisine göredir..
*Baklava yufkasını bilinen bir marka seçerseniz yırtılma gibi bir riskle karşılaşmazsınız..
*Bu tatlının yanında sade dondurma iyi gider diye düşünüyorum ..
Hayırlı İftarlar, Afiyet Olsun..
Elinize sağlık tatlı da, masa da süper. Allah kabul etsin. Baklava hamurunda her şey bir başka güzel oluyor.
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum..
SilEllerinize sağlık herşey çok nefis görünüyor,
YanıtlaSilsevgiler
Teşekkürler..
SilMerhaba Bu tatlı tek kat mı oluyor yoksa diğer yufkaları büzdüğümüz yufkanın üzerine mi aynı şekilde yerleştiriyoruz.
YanıtlaSilMerhaba yufkaları tek sıra diziyoruz üst üste dizmiyoruz..Büyük fırın tepsisi için vermiştim bu tarifi ama isterseniz daha az yapıp küçük boy bir tepside de deneyebilirsiniz..
SilKusura bakmayın sevgi hanım ama anladım 1ci sıradakı düz serilmiş olan irmiği döküp buzuşturdunuzmu sonradan ? Yani o şekildemi başlıyor ? Bide irmiği toz halındeykençi dokucez
YanıtlaSilEvet ilk ve sonraki yufkaların tamamını üzerine irmik serpiştirdikten sonra büzüştürüp tepsiye sıralıyoruz. İrmikte pişmemiş toz irmik olacak..
YanıtlaSil