Bugün ne pişireyim diye düşünmeyin hazırladığım menülere bir göz atın yeter..
Verdiğim menüleri çeşit olarak fazla bulabilirsiniz..
Böyle olmasında ki sebep; İftar için misafir alabileceğinizi düşündüğümdendir..
Siz kendinize uygun olanları seçip pişirebilirsiniz..
Menü benden uygulaması sizden..
Bugünkü menümüz ise şöyle;
1-Tarhana Çorbası
2- Tavuk Sote
3-Zeytinyağlı Taze Fasulye
4-Yoğurtlu, Havuçlu Patates Salatası
5-Cacık
6- Renkli Salata
7- Çilekli Krem Tatlı
TarhanaÇorbası
Malzemeler
5 yemek kaşığı tarhana
4 su bardağı et suyu veya su
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı dolusu nane
Karabiber,tuz
Yapılışı
Tarhanayı bir su bardağı kadar suyla ıslatalım yarım saat kadar..
Tencereye sıvı yağı alalım.
Salçayı, sarmısak rendesi ve naneyi ilave ederek kavuralım..
Kavurduğumuz salçaya et suyumuzu ilave edelim.
Erittiğimiz tarhanayı da karıştırarak ilave edelim.
15 dakika kadar kaynatarak ve de karıştırarak pişirelim.
Ben çoğu zaman bir iki kaşık tel şehriye ilavesi ile pişiriyorum..
5 yemek kaşığı tarhana
4 su bardağı et suyu veya su
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı dolusu nane
Karabiber,tuz
Yapılışı
Tarhanayı bir su bardağı kadar suyla ıslatalım yarım saat kadar..
Tencereye sıvı yağı alalım.
Salçayı, sarmısak rendesi ve naneyi ilave ederek kavuralım..
Kavurduğumuz salçaya et suyumuzu ilave edelim.
Erittiğimiz tarhanayı da karıştırarak ilave edelim.
15 dakika kadar kaynatarak ve de karıştırarak pişirelim.
Ben çoğu zaman bir iki kaşık tel şehriye ilavesi ile pişiriyorum..
Tavuk sote
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
2 diş sarmısak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet iri domates (rendelenecek)
1,5 su bardağı su
Tuz, karabiber,kekik ve köri
Yapılışı
Tavuk etini minik küpler şeklinde doğrayalım..
Tenceremize tavukları alalım..
Orta ateşte tavuklar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavuralım..
Sıvı yağ,salça,yemeklik doğradığımız soğan ,sarmısak ve biberi ilave ederek
karıştırarak soteleyelim..
Rendelediğimiz domates, tuz ve baharatlarını da ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Suyunu da ilave edip tencerenin kapağı kapalı olarak tavuk etleri
tamamen yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
Cacık
Çilekli Krem Tatlı
Malzemeler
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un(silme)
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket süt kreması
ve
1 su bardağı doğranmış çilek
Yapılışı
Krema ,vanilya ve şeker hariç diğer malzemeleri karıştırarak tencereye alalım..
Puding kıvamını alana kadar pişirelim..
Bir kaç taşım kaynayınca ocağı kapatıp krema ,vanilya ve şekeri ilave edelim, mikserleyelim..
Servis yapacağımız cam kapların tabanına bir miktar hazırladığımız kremadan koyalım..
Üzerine doğradığımız çilekleri serpelim.
Üzerini krema ile kapatalım..
Tatlımız hazırdır..
Soğuk olarak servis yapabiliriz..
Bu da lezzetlerimizin toplu görünüşü..
............Afiyet Olsun.............
sevgi hanım inanın en mutluluk verici olan ramazan münasebetiyle sizi hergün bloğunuzda görmek çok beğeniyoruz sevgiler
YanıtlaSilSevgili Mervegül beğenin ve yorumun için teşekkür ediyorum çok sevindirdin beni..
SilHer gün bir menü hazırlamak bazen tarifleriyle birlikte benim için inan şuan kolay değil..(yaz tatili münasebetiyle eşim ve çocuklar evdeler, işlerim zirvede yani :)))
Ramazan münasebetiyle sizlere yardımcı olabiliyorsam bu bana mutluluk veriyor..
ismimi yazmayı unutmuşum ben mervegül
YanıtlaSilcanım harika bir menü iftara daha çok mu var yaa:) ben sana geleyim en iyisi iftara menü süper çünkü emeğine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum buyrun gelin..
Sil