3 Temmuz 2013 Çarşamba

Bulgurlu Kabak Köftesi


Gün lezzetlerimizin bana göre en lezzetlilerinden biriydi bu bulgurlu kabak köfteleri..
Aslında kabak dolmasının başka bir versiyonu ..
Amaa içinde  kısırlık bulgur kullanıldığı için değişik bir tad olmuş..

İşte tarifi..

Malzemeler
1 kilo yeşil kabak
2 su bardağı kısırlık bulgur
4 yemek kaşığı kıyma (tepeleme)
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber,yeni bahar ,kimyon.

Üzeri için
Yoğurt
tereyağı,kırmızı biber,nane
2 diş sarmısak

Yapılışı
Kabakların üzerlerini soyma aletinin tırtıklı tarafı ile soyalım .(buradaki gibi olacak)
Soyduğumuz kabakları iki parmak kalınlığında dilimlere ayıralım ve içlerini tamamen oyalım.
(Tabanını da çıkarıyoruz; oyunca iki tarafı da açık olacak) 
İç harcımızı hazırlamak için ;
bulguru ,kıymayı,sıvı yağı tuz ve baharatları yoğuracağımız kaba alalım..
 Kıyma ve bulgur birbirini tutacak kıvama gelene kadar ara ara, az az su ilavesi ile yoğuralım..
Kabak halkalarımızın içlerini bu harcımızla dolduralım...
Yayvan bir tencereye hazırladığımız bulgurlu kabakları yerleştirelim..
Üzerlerini geçmeyecek kadar su ilavesi ile kabaklar yumuşayana kadar pişirelim..
Pişmiş olan bulgurlu kabak köftemizi hafif ılıdıktan sonra servis tabağımıza alabiliriz..
Üzerlerine sarmısaklı yoğurt ve naneli tereyağı ilavesi ile servise sunulmaya hazırdır.. 

*İç harcı hazırlarken suyu birden ilave etmeyin hamurun kıvamı cıvık olursa olmaz.. 

.............Afiyet Olsun..............

8 yorum:

  1. Çok orijinal bir tarif olmuş,ellerinize sağlık..Görüntü muhteşem,tadını merak ettim doğrusu..

    YanıtlaSil
  2. nefis bir yemek denemiş biri olarak :))
    Ellerine sağlık canım ..

    YanıtlaSil
  3. Oyyy nefisss görünüyor nefiss:)
    Ellerine sağlık arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  4. İyi günler ben Elif yine değişik ve lezzetli bi tarif denemek istiyorum yalnız bi sorum olacak kabaklar yuvarlak tekerlek şeklinde olacak galiba kabakların altı boş olunca iç harcı koyunca alttan taşmıyomu nasıl oluyo.kusura bakmayın kabakların şeklini tam göremeyince emin olmak istedim.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim tereddüt etmeden yapabilirsin .. Burda iç harç elle yoğuruluyor dolayısı ilede sulu bir harç değil.. Bu yüzden de alttan taşması mümkün değil sadece bir püf noktayı eklemedim sanırım, pişirirken kısık ateş gerekiyor hepsi bu..

      Sil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...