Sıcaklığın etkisini azaltmaya başladığı şu günler turşu kurmanın zamanının geldiğini söylüyor bize..
Şu an sadece kornişon salatalık turşu mu hazırladım..
Doğrama turşusu için pazarda biraz daha turşuluk malzemelerin çeşitlenmesini bekliyorum..
Tüm malzemeyi bir arada bulduğum zaman doğrama turşumu da yağacağım inşallah..
Üstte gördüğünüz gül biber turşusunu ise geçen haftalarda yaptım ve bitirdik gibi bir şey..
Gül biberi bileniniz var mı aranızda?
Bu biber çok sevimli bir biber biberden öte çiçek gibi sanki..
Şekil olarak altta gördüğünüz gibiler..
Tadı ise hafif acımsı..
Bu turşu yapılış itibari ile konserve tarzı bir turşu..
Yapılışını okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Malzemeler
1kilo gül biber
2 litre su
1 litre sirke
6 yemek kaşığı turşuluk kalın tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 baş sarmısak
Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Gül biberleri yıkayıp saplarını keselim..
Sarmısakların kabuklarını soyup temizleyelim.. Maydanozu yıkayalım
Uygun bir kavanoza ya da kavanozlara biberleri sarmısaklarla beraber sıkıştırarak yerleştirelim..
Bütün biberleri kavanoza yerleştirdikten sonra biberlerin üzerini maydanoz ile tamamen kapatalım..
Su,sirke ,tuz ve şekeri tenceremize alalım tuz ve şeker eriyip su kaynayınca bu suyu turşu kavanozumuza hızlıca döküp kapağını sıkıca kapatalım..
Kavanozlarımızın kapaklarının sıcaklığın etkisi ile sıkıca kapanabilmesi için kavanozları ters çevirelim ve tamamen soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletelim..
Sıcak ,sirkeli su münasebeti ile turşuluk biberlerimiz sararıyor..
Turşumuzu bir hafta sonra kullanıma açabiliriz.
Çıtır çıtır yemesi zevkli bir turşu çıkıyor ortaya..
Turşuda sarmısak tadının daha yoğun olmasını isterseniz sarmısakları turşunuza ezerek ilave edebilirsiniz..
Bu tarifi ise sevgili Mine vesilesi ile öğrenmiş bulunuyorum. Sevgili Mine'ye bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum.
Diğer turşu tariflerim ve turşu hakkında öğrenmek istediğiniz her şey için burayı tıklayınız..
............Afiyet Olsun..........
Turşuyu çok severim bunuda deniycem ellerinize sağlık sevgi hanım :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Oya Hanım..
Silgülbiberi bulamazsak aynı yöntemle cin biberdende bu turşuyu yapabilirmiyiz acaba?Ayten
YanıtlaSilAyten Hanım cin biberle denemedim ama o da biber sonuçta olur sanırım. Ama çok sertlerini seçmeyin yinede..
Silbu turşu kış boyu dayanıyormu acaba birde açınca dışarda saklanabiliyormu?ayşe
YanıtlaSilBen kullanım kolaylığı açısından yarım litrelik kavanozlara yaptım.. Kavanozların kapaklarını açınca buzdolabında beklettirseniz neden dayanmasın ki? Ama tavsiye ederim lezzeti harika oluyor..
Silçok güzel görünüyor, ellerine sağlık..
YanıtlaSilturşu sever biri olarak denemeliyim ben de :)
Deneyip görün pişman olmayacaksınız..
SilEllerinize sağlık turşularımın içine bunuda ekliycem en kısa zamanda deniycem banada beklerim sevgiler :)
YanıtlaSilelıne sağlık kıslıklar hazırlanıyor
YanıtlaSilZaman buldukça hazırlıyorum işte.. Bazen 24 saatin yetmediğini hissediyorum bir de yorulmasak ne güzel olurdu..
Sil