Özellikle et yemeklerinin yanında harika bir eşlikçidir ezmeler ve tabii turşular..
Hem ezme hem de turşu bir arada olunca da lezzet patlaması yaşamamak elde değil..
Sizde benim gibi ezmeyi ve turşuyu seviyorsanız iştah açan bu bu tarifi kaçırmayın derim..
*
Hemen belirteyim bu tarif diğer kışlık tarifler gibi uzun süreler dayanmıyor..
Küçük boyuttaki kavanozlara yaparsanız kullanımınız açısından daha sağlıklı olur..
Malzemeler
1 kg.etli domates
5-6 adet kırmızı biber
5 adet yeşil biber (acı olabilir)
25-20 adet kornişon salatalık
25-20 adet kornişon salatalık
4 diş sarmısak
1 tutam maydanoz
3 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı turşuluk tuz
Yapılışı
Domatesleri ve sarımsakların kabuklarını soyalım.
Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini temizleyelim. Salatalıkları yıkayalım..
Maydanozu yıkayıp iri parçalar halinde doğrayalım.
Tüm malzemeyi robottan geçirelim.
Robottan geçirdiğimiz malzemeye sıvı yağ, sirke ve tuzunu ilave edelim...
İyice karıştıralım ve kavanozlara dolduralım.
Kavanozları doldurduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatarak ters çevirelim.
5-6 saat bu şekilde beklettikten sonra ezme turşularımızı buzdolabına kaldıralım...
Aşağı yukarı 3 hafta sonra ezmemiz kullanıma hazır olacaktır..
*Ezmeyi acılı seviyorsanız minik acı biberlerden de ilave edebilirsiniz..
*Domatesleri tamamen su gibi olana kadar çekmeyin azıcık taneli olmaları daha iyi olur..
Sevgiden Esintiler'de ki tüm turşu tarifleri ve turşu kurmanın püf noktalarını incelemek isterseniz buyrun buraya alayım sizi..
.........Afiyet Olsun....
İyi günler ben Elif yine değişik şık ve kolay bi tarif denemek istiyorum ama bi sorum olacak salatalık turşu halindemi yoksa çiğ olarak mı katılıyo yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.Ellerinize ve emeğinize sağlık.
YanıtlaSilTursu halindedir tabiki
YanıtlaSil