Tahinli kurabiyeyi çoğunuz biliyorsunuzdur..
Bu üstte gördüğünüz kurabiyeler benim bu güne kadar yediklerim içinde en iyisiydiler..
Akraba günümüze ait olan bu kurabiyelerin tarifi geliyor,siz de deneyip tatmalısınız..
Ayrıca bu kurabiyelerin içinde katı yağ, tereyağ ,margarin yok sadece sıvı yağ var..
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
3,5-4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı
Un ve ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp karıştıralım.
Daha sonra unu ve dövülmüş cevizide yavaş yavaş bu karışıma yedirerek kurabiye hamurumuzu oluşturalım..(hamur zor toparlanan bir hamur olacak)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim..Çok hafif kızarırken fırından çıkarmamız gerekiyor..(bu kıvam kurabiyeye çok hoş bir lezzet veriyor)
Kurabiyeler tamamen soğuyana kadar tepsiden almamalısınız aksi halde alırken elinizde dağılırlar ..
*Bu kurabiyeleri buradaki gibi tek lokmalık da yapabilirsiniz; yaparken azıcık uğraştırsa da sunumu çok sevimli oluyor..
...........Afiyet Olsun...........
Benim de yıllardır tahinli kurabiye tarifim budur ve her seferinde nefis olur tadına doyamam. Ellerine sağlık Sevgi'ciğim harika olmuşlar. (Susamlı cevizli gevrek kurabiyeni denedim ve bayıldım, bloğumda da paylaştım) Teşekkürler bu güzel tarif için.
YanıtlaSilSevgiler..
Ne guzel catlamislar kim yaptiysa bravo:)
YanıtlaSilTarifte yumurta yok mavicim ama lezzeti süperdi..
SilAblacim yumurta yok dimi?
YanıtlaSilbeni ye beni ye diye bağırıyorlar adeta :)
YanıtlaSileline sağlık cnaımm çokk güzel görünüyorlar