9 Ocak 2014 Perşembe

Ev Yapımı Ispanaklı Pide

 Eşimin öğrencileriyle yemeğe çıktığı bir gün
 bende oğlanlara ve tabii minik hanıma evde pide ısmarladım.. 
Hemde en güzelinden içinde ne olduğunu bile bile yediğimiz ıspanaklı pideler..
Daha önce burada sizinle kıymalı pide yapımını da paylaşmıştım hatırlarsınız..



 Her ne kadar kıymalı pideler favorimiz olsa  da ıspanaklı pidelerin lezzeti hiç fena değildi..
Ispanağın çocukların aksine yemeğini özellikle de böreğini çok severim ..
Çocuklar böylelikle ıspanağı pide hatırına yemiş oldular..

Gelelim pidemizin malzeme listesi ve tabii yapılışına..

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta beyazı
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket pak maya
Aldığı kadar un

İç malzemesi
500 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase kaşar peyniri rendesi
Tuz ve karabiber

Üzerine
Tereyağ ve yumurta sarısı

Yapılışı
Pide hamurumuz için tüm malzemeyi kullanarak
 kulak memesi kıvamında yumuşakça bir hamur yoğuralım..
1 saat kadar mayalanması için bekletelim..

Bu arada iç malzememizi hazırlayıp soğutalım..
Bunun için ıspanağı iyice yıkayıp ince ince doğrayalım.
Yine küçük doğradığımız kuru soğan sıvı yağda kavuralım soğanlar yumuşayınca ıspanağı ilave edelim kavurmaya devam edelim . Ispanak suyunu salıp çekince tuzunu ve baharatları ilave edip
 kavurma işlemini bitirelim..
İç harcımız tamamen soğuyunca içine bir kase kadar kaşar peyniri rendemizi ilave edip karıştıralım.. 

Mayalanan hamuru irice mandalina boyutunda bezelere ayıralım..
Hazırladığımız bezeyi merdane yardımı ile oval olarak açalım ve içine ıspanaklı harçtan yerleştirelim..
Altta kolajda gördüğünüz gibi kenarlarını kıvırıp iki ucu sıkarak birleştirelim..  


Tüm bezeleri bu şekilde açıp hazırlayalım..
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım tepsi mayası için bir müddet tepside bekletilirse daha iyi olur..
Pişirmeden önce pidelerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim  ve 
200 derecede ısıttığımız fırında pidelerimizi kızarana kadar pişirelim.
(Pideler daha çok peynir ilaveli olsun derseniz kızarmaya başlayınca altta gördüğünüz gibi 
üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri rendesi daha ilave edelim ve eriyince fırından çıkaralım.. 

Biz bol kaşar ilavelisini daha çok sevdik..


Sonrasında isterseniz sıcacık çayla isterseniz de köpüklü bir ayranla servis edebilirsiniz..


Pidelerimiz pişince servis etmeden önce kenarlarına isterseniz tereyağı da sürebilirsiniz


Sevgiden Esintiler'i facebook sayfasından da takip etmek isterseniz sağ üst taraftaki 
beğen kutusuna tıklamayı unutmayın..

.......Afiyet Olsun.....

2 yorum:

  1. İnternette tarif ararken çıktınız karşıma bu tarifi yaptım ve tek kelimeyle mükemmel!!! Bundan sonra bu tarif favorim olacak ki hele hamuru bir harika! Tsrif için çok çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet şifa olsun.. Beğenmenize sevindim bizde çok beğenmiştik ;en güzeli ev yapımı el yapımı değil mi?

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...