Eşimin öğrencileriyle yemeğe çıktığı bir gün
bende oğlanlara ve tabii minik hanıma evde pide ısmarladım..
Hemde en güzelinden içinde ne olduğunu bile bile yediğimiz ıspanaklı pideler..
Daha önce burada sizinle kıymalı pide yapımını da paylaşmıştım hatırlarsınız..
Ispanağın çocukların aksine yemeğini özellikle de böreğini çok severim ..
Çocuklar böylelikle ıspanağı pide hatırına yemiş oldular..
Gelelim pidemizin malzeme listesi ve tabii yapılışına..
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta beyazı
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket pak maya
Aldığı kadar un
İç malzemesi
500 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase kaşar peyniri rendesi
Tuz ve karabiber
Üzerine
Tereyağ ve yumurta sarısı
Yapılışı
Pide hamurumuz için tüm malzemeyi kullanarak
kulak memesi kıvamında yumuşakça bir hamur yoğuralım..
1 saat kadar mayalanması için bekletelim..
Bu arada iç malzememizi hazırlayıp soğutalım..
Bunun için ıspanağı iyice yıkayıp ince ince doğrayalım.
Yine küçük doğradığımız kuru soğan sıvı yağda kavuralım soğanlar yumuşayınca ıspanağı ilave edelim kavurmaya devam edelim . Ispanak suyunu salıp çekince tuzunu ve baharatları ilave edip
kavurma işlemini bitirelim..
İç harcımız tamamen soğuyunca içine bir kase kadar kaşar peyniri rendemizi ilave edip karıştıralım..
Mayalanan hamuru irice mandalina boyutunda bezelere ayıralım..
Hazırladığımız bezeyi merdane yardımı ile oval olarak açalım ve içine ıspanaklı harçtan yerleştirelim..
Altta kolajda gördüğünüz gibi kenarlarını kıvırıp iki ucu sıkarak birleştirelim..
Tüm bezeleri bu şekilde açıp hazırlayalım..
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım tepsi mayası için bir müddet tepside bekletilirse daha iyi olur..
Pişirmeden önce pidelerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve
200 derecede ısıttığımız fırında pidelerimizi kızarana kadar pişirelim.
(Pideler daha çok peynir ilaveli olsun derseniz kızarmaya başlayınca altta gördüğünüz gibi
üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar kaşar peyniri rendesi daha ilave edelim ve eriyince fırından çıkaralım..
Biz bol kaşar ilavelisini daha çok sevdik..
Sonrasında isterseniz sıcacık çayla isterseniz de köpüklü bir ayranla servis edebilirsiniz..
Pidelerimiz pişince servis etmeden önce kenarlarına isterseniz tereyağı da sürebilirsiniz
Sevgiden Esintiler'i facebook sayfasından da takip etmek isterseniz sağ üst taraftaki
beğen kutusuna tıklamayı unutmayın..
beğen kutusuna tıklamayı unutmayın..
.......Afiyet Olsun.....
İnternette tarif ararken çıktınız karşıma bu tarifi yaptım ve tek kelimeyle mükemmel!!! Bundan sonra bu tarif favorim olacak ki hele hamuru bir harika! Tsrif için çok çok teşekkürler...
YanıtlaSilAfiyet şifa olsun.. Beğenmenize sevindim bizde çok beğenmiştik ;en güzeli ev yapımı el yapımı değil mi?
YanıtlaSilHarika bi tarif.süper oldu.mükemmel
YanıtlaSil