Beşamelli mantar buradaki akraba günü lezzetlerimizdendi..
Özellikle et yemeklerinizin yanında çok güzel bir eşlikçi olabilir..
Mesela eşimin arkadaşları için İslim kebabı ,pilav, beşamelli mantarı aynı tabak içinde sunmuştum..
İşte tarifi..
Malzemeler
500gr mantar
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarmısak
2 adet sivri biber
1 adet domates
Özellikle et yemeklerinizin yanında çok güzel bir eşlikçi olabilir..
Mesela eşimin arkadaşları için İslim kebabı ,pilav, beşamelli mantarı aynı tabak içinde sunmuştum..
İşte tarifi..
Malzemeler
500gr mantar
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarmısak
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 çay kaşığı köri
Tuz ve karabiber
Beşamel için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
Üzeri için
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Mantarları temizleyerek doğrayalım.
Tuz ve karabiber
Beşamel için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
Üzeri için
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Mantarları temizleyerek doğrayalım.
Mantarlar suyunu salıp tekrar çekmesine yakın yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri ilave ederek kavurmaya devam edelim.
Domates rendesini (yada kışdan hazırladığımız domates sosunu) ilave edelim.
Kavurmaya devam edelim ve sonrasında sarmısakları rendeleyerek ilave edelim.
Tuz,köri ve karabiberi de ilave ederek mantarlar tamamen kavrulup
suyunu tamamen çekene kadar
kavuralım
Beşamel sosumuzu hazırlayalım..
Tuz,köri ve karabiberi de ilave ederek mantarlar tamamen kavrulup
suyunu tamamen çekene kadar
kavuralım
Beşamel sosumuzu hazırlayalım..
Küçük bir tencere yağda unu hafif kokusunu hissedinceye kadar kavuralım..(unun rengini koyulaştırmadan)
Sütü ilave edelim hızlıca karıştıralım ki topaklanmasın..
Tuz ve karabiberi ilave edelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Tuz ve karabiberi ilave edelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Sotelediğimiz mantarları hazırladığımız beşamel sosumuzun içine dökelim ve karıştıralım.
Beşamele buladığımız mantarı bir fırın kabına dökelim.
Üzerine kaşar peynirimizi eşit olarak serpelim ve 180 derecede ısıttığımız fırında
üzeri kızarana kadar pişirelim..
Beşamel soslu mantarımız pişince 10 dakika kadar soğuması ve lezzetinin oturması için dinlendirelim sonrasında dilimleyerek servis yapabiliriz....
Fırında beşamel soslu patates tarifimiz burada..
Fırında beşamel soslu pazılı makarna tarifimiz burada..
Üzerine kaşar peynirimizi eşit olarak serpelim ve 180 derecede ısıttığımız fırında
üzeri kızarana kadar pişirelim..
Beşamel soslu mantarımız pişince 10 dakika kadar soğuması ve lezzetinin oturması için dinlendirelim sonrasında dilimleyerek servis yapabiliriz....
Fırında beşamel soslu patates tarifimiz burada..
Fırında beşamel soslu pazılı makarna tarifimiz burada..
Beşamel Soslu Püreli Patlıcan Kebabı tarifimiz burada..
....Afiyet Olsun....
Oy oy ooooooy :)
YanıtlaSilSiz buralara uğrar mıydınız Burak Efendi??
SilSıkı takipçinizim :)
SilOlsa da yesek nev'inden bir inci :)
SilEksik olmayınız şeref verdiniz..
Silbugün tamda mantar yapacakken isabet oldu :)
YanıtlaSilİhtiyaca binaen olmuş..
SilOy oy ooooooy :)
YanıtlaSilBende mantar sevenlerdenim ana yemeğin yanına çok yakışır gerçekten..Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim garnitür yemek olarak yakışıyor valla..
Silnefis görünüyor emeğine sağlık canım :)
YanıtlaSil