Karnabaharın en sevdiğim şekli kızartmasıdır.
Kızartmadır, kalorilidir bilirim bundan dolayı da ayda yılda bir yaparım ama severim..
Bir de son akraba günümüzdeki salatası var ki o da yenilesi bir tarif.
Sadece sulu yemeği ile çok uyuşamadık.
Normalde ben önce yumurtaya sonra mısır ununa bular yapardım.
Ama sodalı halini de deneyip görmek istedim.
Güzel oldu ama benim favorim yine mısır unlu şekli çünkü daha bir çıtır çıtır oluyor.
Söz verdim işte tarifi ..
Tercih sizin istediğiniz şekilde yapın efendim.
Malzemeler
1 orta boy karnabahar
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı maydanoz(ince doğranmış)
1 küçük şişe sade soda
Tuz ve karabiber
Üzeri için
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak rendesi
tuz
Yapılışı
Karnabaharı çiçek çiçek ayıralım ve yıkayalım .
Karnabaharları haşlamak üzere tencereye alalım üzerini geçmeyecek kadar su koyup ezilmeyecek kıvamda yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlanan karnabarlarımızı süzelim.
Yumurta, un, irmik, soda, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırarak,
karnabaharları batıracağımız sosu hazırlayalım.
Kızartma tenceremize yeterince sıvı yağ koyalım ve kızdıralım.
Karnabahar çiçeklerimizi hazırladığımız sosa batıralım ve kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.
Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkartalım.
Yoğurdu çırparak çok sulu olmayan akıcı kıvama getirelim.
Sarmısak rendesi ve tuzunu da ilave ettikten sonra karnabaharların üzerine dökelim.
İsterseniz benim yaptığım gibi kırmızı biberi sıvı yağda kızdırıp dökebilirsiniz..
.......Afiyet Olsun.......
ooof harika görünüyor...
YanıtlaSiliştahım kabardı :)
ellerine sağlık canım...
Teşekkür ederim Gurme şirineee...
SilÇok güzel gözüküyor..Karnıbaharı biz hep sulu yemek şeklinde tüketiriz..Oda kıyması bol olucak..Bu şekilde farklı bir alternatif olmuş..En kısa sürede deneyeceğim..Elinize sağlık:)
YanıtlaSilİşte o sulu şekli biz de hiç sevilmiyor. Bu şekli çok lezzetli ama kızartma olması negatif yönü..
Silçok güzel gözüküyor gerçekten,Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMargu teşekkür ederim..
SilÇok severiz eşimle ..Kalorisini yerken düşünmeyeceksinki tadı çıksın :D harika gözüküyor ellerine sağlık ..
YanıtlaSilHem yiyorum hem de sevdiklerim adına düşünmeden edemiyorum ben değil onlar kilo alıyorlar..
SilHarika olmuş bizde kızartmasını yaparız ama soda ve irmik hiç duymamıştım.Daha bir çıtırdak oluyordur herhalde .Elinize sağlık
YanıtlaSilBurçin Hanım; soda ve irmik evet biraz daha çıtırlık veriyor ama yazı da belirttiğim gibi bunların yerine mısır unu da aynı işi görüyor..
Silohhhh afiyet olsin :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık irmikli nasıl oldu merak ettim. Daha öncede okumuştum böyle bir tarif ama hiç denemedim. Ben nişastalı yapıyorum. Mısır unlusunuda denemek isterim.
YanıtlaSilNursevin Hanım teşekkür ederim..İrmikliyi bende ilk defa yaptım mısır unlu yaparım hep çokta güzel olur..
SilBen de nişastalı yapmamıştım hiç..
İrmik de mısır unu da biraz daha çıtır kıvam tutturmak içindir aslında..
Nişasta nasıl bir kıvam verir bak şimdi ben de onu merak ettim :))