Hayırlı günler sevgili izleyici;
Nasılsın bakalım bu mayıs ayının sıcacık günleri ile aran nasıl?
Biraz mektup gibi başladım di mi bugünkü posta?
Sebebi halimi izah içindir..
Sıcacık geçen şu günlerde biz gibi hasta olan var mı aranızda?
Varsa acil şifalar diliyoruz zira yazın hasta olmak zor iş..
Ben neyse de minik kızımın hastalığı daha bir can sıkıyor..
Şükür bu gün daha iyiyiz ve tatlımı tatlı serinletici bir tarifi sizlerle paylaşmak için karşınızdayım.
Önümüzdeki günlerde tatlımı tatlı bir arkadaşım misafirim olacak,
hazırda işimi kolaylaştıracak bir şeyler yapayım dedim; bu parfe bunlardan sadece birisi..
**
*
Bugün sizlerle dondurma kadar lezzetli ama daha pratik serinletici bir parfe tarifini palaşacağım..
Daha öncede burada değişik parfe tarifi paylaşmıştım..
Buyrun tarif geliyor.
Malzemeler
2 paket sade kremşanti(bir paketin içinden çıkan iki poşet)
1.5 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı pudra şekeri
5 dilim kek
1 adet vanilya ya da limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı ceviz ya da fındık içi(kırık)
30 adet çilek
Yapılışı
Soğuk süt ile krem şantileri koyulaşana kadar çırpalım.
Pudra şekerimizi ve vanilyayı ilave edip karıştıralım...
Koyulaşmış olan kremşantinin içine 10 adet çileği ve kek dilimlerini
minik küpler şeklinde doğrayıp ilave edelim..
Kırık fındıklarımızı da ilave edelim..
15 adet çileği ronda da ezelim bunu da karışımımıza ilave edelim..
Elde ettiğimiz bu karışımı istediğimiz bir kalıba yanlarından sarkacak şekilde
altına streç film yayarak bastırarak dökelim..
Yandan sarkan streç filmi parfe karışımızın üzerinde kapatalım ve soğuması için
bir günlüğüne dondurucuya alalım..
Parfe karışımımızı silikon bir kalıba bastıracaksak altına streç film yaymamıza gerek yok..
Böylesi daha pratik olacak kalıptan daha kolay çıkacaktır..
Parfemiz donunca kalıbı servis tabağımıza ters çevirelim ve üzerindeki streç filmi çıkaralım..
Dilimleyerek ve de isteğe bağlı olarak üzerine çilek sos dökerek servis yapabiliriz..
*Servis yapmadan önce parfeyi dondurucudan yarım saat önce çıkarıp buzdalabımızın alt bölümde bekletelim ..
Parfe bitmediyse geri kalanını dondurucu bekletmelisiniz..
Çilek Sosunu Nasıl Yapalım?
Malzemeleri
1 su bardağı çilek püresi
4 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı nişasta (SİLME)
6 Tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
Rondoda püre yaptığımız 1 su bardağı çileğimizi suyu,şekerini ve nişastayı ilave ederek
biraz fokurdayana kadar karıştırarak pişirelim..
Sosu soğuttuktuktan sonra parfemizin üzerine dökerek kullanabiliriz..
*Parfeyi bütün olarak değilde tek kişilik silikon muffin kalıplarda yaparsanız sunumu daha şık ve kolay olacaktır..
geçmiş olsun, ama bu sıcak havalarda bu tatlı çok serinletici görünüyor, eline sağlık.
YanıtlaSilMehtap Hanım teşekkür ederim ama hala geçmiş değil..
SilEllerine sağlık nefissssss olmuş...
YanıtlaSilSevgilerimle...
Teşekkür ederim nefis ve de çok ççok hafif olmuş azıcık ucundan baktım da tadına..
Silharika görünüyor ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim..
Silgörüntü muhteşem ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok nefis olmuş,ellerinize sağlık.Tam da sıcaklara göre..sevgiler.www.nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSilSıcak hava ya karşı birebir tatlı..
SilSevgicim cok gecmis olsun canim,insallah daha iyisinizdir ,parfede nefismi nefis mutlaka denicem tarifini,icine kek girdigini bilmiyordum,bana uyar! sevgiler Istanbulà,bu arada bizde son kirk yilin en songuk Mayis ve haziranini yasiyoruz,yani devam edeckmis,hala cizmeler,ceketler hala kalorifer yaniyor...
YanıtlaSilSerpil'cim teşekkür ederim canım.. İyi olacağız inşallah bakalım.. Sizde durum daha vahimmiş.. Kalorifer montlar almayalım canım biz.. Buradaki ilkbahar sıcakları tez zamanda sizede gelsin inşallah..
SilEllerine saglik, cok hos ve serinletici bir tatli olmus
YanıtlaSil