29 Mayıs 2013 Çarşamba

Çilekli Parfe


Hayırlı günler sevgili izleyici;
Nasılsın bakalım bu mayıs ayının sıcacık günleri ile aran nasıl?
Biraz mektup gibi başladım di mi bugünkü posta?
Sebebi halimi izah içindir..
Sıcacık geçen şu günlerde biz gibi hasta olan var mı aranızda?
Varsa acil şifalar diliyoruz zira yazın hasta olmak zor iş..
Ben neyse de minik kızımın hastalığı daha bir can sıkıyor..
Şükür bu gün daha iyiyiz ve tatlımı tatlı serinletici bir tarifi sizlerle paylaşmak için karşınızdayım.
Önümüzdeki günlerde tatlımı tatlı bir arkadaşım misafirim olacak,
hazırda işimi kolaylaştıracak bir şeyler yapayım dedim; bu parfe bunlardan sadece birisi..  

**
*
Bugün sizlerle dondurma kadar lezzetli ama daha pratik serinletici bir parfe tarifini palaşacağım..
Daha öncede burada değişik parfe tarifi paylaşmıştım..

Buyrun tarif geliyor.

Malzemeler
2 paket sade kremşanti(bir paketin içinden çıkan iki poşet)
1.5 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı pudra şekeri
5 dilim kek
1 adet vanilya ya da limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı ceviz ya da fındık içi(kırık)
30 adet çilek

Yapılışı
Soğuk süt ile krem şantileri koyulaşana kadar çırpalım.
Pudra şekerimizi ve vanilyayı ilave edip karıştıralım...
Koyulaşmış olan kremşantinin içine 10 adet çileği ve kek dilimlerini
  minik küpler şeklinde doğrayıp ilave edelim..
Kırık fındıklarımızı da ilave edelim..
15 adet çileği ronda da ezelim bunu da karışımımıza ilave edelim..
Elde ettiğimiz bu karışımı istediğimiz bir kalıba yanlarından sarkacak şekilde
altına streç film yayarak bastırarak dökelim..
Yandan sarkan streç filmi parfe karışımızın üzerinde kapatalım ve soğuması için
bir günlüğüne dondurucuya alalım..

Parfe karışımımızı silikon bir kalıba bastıracaksak altına streç film yaymamıza gerek yok..
Böylesi daha pratik olacak kalıptan daha kolay çıkacaktır..

   
Parfemiz donunca kalıbı servis tabağımıza ters çevirelim ve üzerindeki streç filmi çıkaralım..
Dilimleyerek ve de isteğe bağlı olarak üzerine çilek sos dökerek servis yapabiliriz..

*Servis yapmadan önce parfeyi dondurucudan yarım saat önce çıkarıp buzdalabımızın alt bölümde bekletelim ..  
Parfe bitmediyse geri kalanını dondurucu bekletmelisiniz..

Çilek Sosunu Nasıl Yapalım?

Malzemeleri
1 su bardağı çilek püresi
4 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı nişasta (SİLME)
6 Tatlı kaşığı şeker

Yapılışı
Rondoda püre yaptığımız 1 su bardağı çileğimizi suyu,şekerini ve nişastayı ilave ederek 
biraz fokurdayana kadar karıştırarak pişirelim..
Sosu soğuttuktuktan sonra parfemizin üzerine dökerek kullanabiliriz..

*Parfeyi bütün olarak değilde tek kişilik silikon muffin kalıplarda yaparsanız sunumu daha şık ve kolay olacaktır..

12 yorum:

  1. geçmiş olsun, ama bu sıcak havalarda bu tatlı çok serinletici görünüyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Hanım teşekkür ederim ama hala geçmiş değil..

      Sil
  2. Ellerine sağlık nefissssss olmuş...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim nefis ve de çok ççok hafif olmuş azıcık ucundan baktım da tadına..

      Sil
  3. harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. görüntü muhteşem ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Çok nefis olmuş,ellerinize sağlık.Tam da sıcaklara göre..sevgiler.www.nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Sevgicim cok gecmis olsun canim,insallah daha iyisinizdir ,parfede nefismi nefis mutlaka denicem tarifini,icine kek girdigini bilmiyordum,bana uyar! sevgiler Istanbulà,bu arada bizde son kirk yilin en songuk Mayis ve haziranini yasiyoruz,yani devam edeckmis,hala cizmeler,ceketler hala kalorifer yaniyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpil'cim teşekkür ederim canım.. İyi olacağız inşallah bakalım.. Sizde durum daha vahimmiş.. Kalorifer montlar almayalım canım biz.. Buradaki ilkbahar sıcakları tez zamanda sizede gelsin inşallah..

      Sil
  7. Ellerine saglik, cok hos ve serinletici bir tatli olmus

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...