Hayırlı bir gün diliyorum herkese.
Bugün de sizler için acizane bir menü hazırladım. Beraberinde de iki yeni tarif var.
Bugünkü menümüzde neler varmış ;buyrun bakalım..
1-Ezogelin Çorbası
2-Pilav üstü enfes tavuk3-Közlenmiş Patlıcan Biber Yoğurtlaması(tereyağlı)
4-Reyhan Şerbeti
5-Şeftalili Fındıklı Güllaç
İsterseniz sarmısak ilave etmeyebilirsiniz..
Reyhan Şerbeti
Bu şerbet çay gibi demleme usulü yapılıyor..
Bu yüzden de çok sağlıklı
Reyhan kokusu baskın farklı bir içecek.
Özellikle soğuk soğuk içmenizi tavsiye ederim.
Altta bilmeyenler için reyhan otu..
Altta bilmeyenler için reyhan otu..
Malzemeler
1 demet mor reyhan
10 su bardağı su
9 kaşık şeker
1,5 limonun suyu
Yapılışı
Suyu kaynar derecede ısıtalım..
Reyhanı yıkayalım ve yapraklarını saplarından ayırarak derince bir kaba alalım..
Isıttığımız suyu reyhan yapraklarının üzerine dökelim kabın ağzını kapatalım..
20 dakika kadar bu şekilde bekletelim..
Reyhanın rengi suya geçince yaprakları sudan süzerek alalım.
Reyhan suyumuza şeker ve limon suyumuzu da ilave edelim,karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
Soğuk olarak servis yapabiliriz..
Kullandığınız reyhanın yapraklarının koyuluğu şerbetinizin rengini belirleyecektir..
Şeftalili Kavrulmuş Fındıklı Güllaç
Malzemeler
10 yaprak güllaç
10 su bardağı süt
2,5 su bardağı şeker
Yarım paket vanilya
1 yemek kaşığı gül suyu
Kavrulmuş iç fındık
Üzeri için
2 adet şeftali
Yarım çay bardağı şeker
Yapılışı
Süt ve 2,5 su bardağı şekeri vanilya ve gül suyumuzu karıştıralım.
Ocağın üzerinde şeker eriyip süt ısınıncaya kadar tutalım..
Güllaç yapraklarımızın her birini dörde bölelim. (kolay ıslatmak için)
Her bir dilimi şekerli sütümüze batırarak tepsimize yerleştirelim.
3 sırada bir şekerli sütten tepsideki güllaçların üzerine kepçeyle dökelim..
Bu şekilde 5 güllaç yaprağını dizelim..
(Tam ortaya gelince isterseniz fındık serpebilirsiniz)..
Diğer 5 yaprak güllaç içinde aynı işlemleri yapalım.
Tüm güllaç yaprakları bitince kalan sütü de güllaçların üzerine dökelim.
Servise kadar üzeri kapalı olarak buzdolabında dinlendirelim.
Güllacı servis etmeden 5-6 saat kadar önce yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Tüm güllaç yaprakları bitince kalan sütü de güllaçların üzerine dökelim.
Servise kadar üzeri kapalı olarak buzdolabında dinlendirelim.
Güllacı servis etmeden 5-6 saat kadar önce yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Üzeri için küp dilimler halindeki şeftalilerimizi şeker ilavesi ile
şeftaliler yumuşayıncaya kadar soteleyelim..
Soğumuş olan güllacımızın üzerine kavrulmuş fındık ve şeftaliyi koyarak servis yapabiliriz..
...........Afiyet Olsun.........
Reyhan şerbetini denedim harika oldu! Tarif için teşekkür ederim :)
YanıtlaSil