Kar kar dedik yağdı ama yağdığı ile eridiği bir oldu İstanbulda...
Şimdi ise güneşin güzel yüzü gösterdi kendini...
Kışı farketmeden doğru dürüst yaşamadan geçirdik anlayacağınız..
Kış meyveleri de yavaş yavaş ortalıktan çekilmeden biraz daha yararlanmakta fayda var..
Bu sene portakalı bir çok tarifte kullandım farkettiyseniz.
Hazır canım tatlı çekmişken hamileliğin son demlerinde portakallı bir revani iyi olur diye düşündüm..
***
Evet artık yavaş yavaş geri sayım başladı bende..
Bu hafta doktorumuz Nisan ayı ortalarında doğumun gerçekleşebileceğini söyledi..
Hazırlıklarımı tamamladım büyük ölçüde..
Dondurucuya bir kaç çeşit kek,kurabiye , poğaça yapasım var onlarıda hazırlarsam daha iyi olacak tabii..
Neyse lafı çok uzattım ,gelelim revanimizin tarifine....
Malzemeler
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
2 su bardağı irmik
1,5 bardak un
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı toz fındık
1 paket vanilya
1 portakalın suyu
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su 2 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Şerbeti hazırlayarak ılıması için bekletelim.
Revani hamuru için karıştırma kabımıza önce oda sıcaklığında ki yumurtaları, şeker ilavesi ile krema kıvamını alana kadar çırpalım. Sıvı yağı ekleyelim çırpmaya devam.
Daha sonra irmiği, yoğurdu ekleyip çırpıcıyla iyice malzemeleri yedirelim.
1 bardak poratakal suyunu ve portakal kabu rendesini de bu karışıma ekleyip karıştırıyoruz.Son olarak unumuzu ,toz fındığı ,vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip kaşık yardımı ile karıştıralım.
Tepsimizi yağlayalım ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim
Revanimiz istediğimiz kıvamda pişince ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyelim ve şerbetimizi yavaş yavaş her yere gelecek şekilde dökelim..
Üzerine isterseniz hindistan cevizi isterseniz toz fıstık serperek servis edebilirsiniz zevk sizin.
Mis gibi portakal kokulu revanimiz hazırdır..
.....................Afiyet Olsun.....................
Off revaniye bakiiinnnn, ellerine saglik canim ya nefis gorunuyorlar. Findik ve protakal muhtesem ikili bence. Denemek için listeye alindi !! hayirli cumalar
YanıtlaSilcanım hayırlısı ile alırsın inşallah kucağına yavrunu:)
YanıtlaSilAllah bir avazda kurtarsın:))
tatlında pek güzell yapan ellerin dert görmesin canımm..
hayırlı ve bereketli cumalar..
Ellerine saglik cok severim portakal aromali tatlari :)
YanıtlaSilNisan ortalarına yakın olursa aynı burçtan oluruz yaşasıın:))
YanıtlaSilSağlıklı doğar kuzucuk inşallah...
Ellerine sağlık,yine her zamanki gibi çok güzel görünüyor...
Mutlu hafta sonları...
vallahi Sevgi nerdeyse yolu bitiricen, cok az kaldi ama hala o essiz sunumunla nefis tatlari bizlerle paylasiyorsun. tebrik ederim seni... Allah hayirlisiyla 3 numarali kuzuyu da kucagina almayi nasip etsin...
YanıtlaSilDondurucuya kek koyacağınızı yazmışsınız ilk defa duydum keki nasıl koyabileceğimizi anlatabilirmisiniz..
YanıtlaSilTuğba dondurucuya, keki pişirdikten ve soğuttuktan sonra streç filme sarıp yada bir saklama kabına dilimleyip hava almamasına dikkat ederek direk koyuyorum,kurabiyelerde olduğu gibi..
YanıtlaSil