Karadenizli olunca tercihimiz çoğu zaman hamsiden yana oluyor..
Belki belirtmişimdir daha önce eşim için (Gerçi çoğu karadenizli için de) balık vardır ayrıca hamsi vardır .
Yani hamsi hamsidir, balık değil..
Bir de her hamsiyi beğenmez..
Buzhane hamsisini yemez..
Özel bir balıkçımız var onu arar ,taze hamsin varsa geleyim der..
Üşenmez taze hamsi için düşer yollara..
*
Hamsiyi sevdiklerimizle yemeği de çok severiz..
Eşim çok lezzetli pişirir daha önce burada paylaşmıştım..
Ama hani biz bayanlarda olur ya her zaman çok güzel yaptığımız şeyi misafir gelince tutturamayız ya
bazen öyle olduğu da oluyor..
Bir hafta ara ile sevdiklerimize balık pişirdik..
Alttaki sofra sonuncusundan..
Masamızda neler varmış?
Baştacımız hamsi tava
Mısır ekmeği
Karışık kış salatası (Pancar turşusu ilaveli)
Karışık lahana turşusu
Ve
Cappicinolu Islak Kek
Bugün balıkla enfes olan mısır ekmeğinin tarifini paylaşacağım..
Alttakini baton kek kalıbında pişirmiştim..
Malzemeler
2 Su bardağı mısır unu
1 Su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı uz
Yapılışı
Malzemeleri karıştırma kabında karıştıralım
Hamurumuzun koyu kıvamlı bir kek hamuru gibi olması gerekiyor.
Yağlayıp, unladığınız kalıba dökelim. (Ben değişik kek kalıpları kullandım ama yuvarlak tepside olabilir.)
180 derece de ısıttığımız fırında, yaklaşık 30-35 dakika üzeri kızarıp ,batırdığımız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim.
Mısır ekmeği pişince normal ekmek gibi yumuşak ve kabarık olmaz katı kıvamlı olur ..
Mısır ekmeği için gerçek mısır unu bulabilirseniz ekmeğiniz çok daha lezzetli olacaktır..
Piyasadaki mısır unlarınınn çoğunda nişasta karışık olduğu için lezzet çokta iyi olmayabiliyor..
Mısır ekmeği özellikle hamsi ve mıhlama yanında sıcak sıcak enfes oluyor..
Yuvarlak mısır ekmeğini ise Tart kalıbında pişirdim..
Bir önceki hafta ise çok sevdiğim blogger arkadaşım Ayşe ve ailesi soframızı şenlendirdi..
Menümüz hemen hemen aynıydı ama eşim balıkları biraz fazla pişirdi mi desem azıcık yaktı mı desem..
Neyse bunu saymayız ,bir dahakinde telafi ederiz inşallah ....
Burada da pırasalı mısır ekmeği tarifi var..
Pırasa mısır ekmeğine çok hoş bir lezzet veriyor denemelisiniz..
.............Afiyet Olsun.............
Ellerine sağlık canım :) balık kokusu burnuma geldi :) napsak? ben yarın gidip hamsi alıyım! :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım. severek yerim ben bu ekmeği
YanıtlaSilkaradenizliler ağzının tadını biliyor vesselam:) hamsi ve balık ayrımı çok hoş, ellerinize sağlık, mısır ekmeği de çok sağlıklı. Mısır unu almak istediğimde pazarda özellikle karadenizli satıcılardan almak için arıyorum, orada yetişen mısırlar GDO lu değildir diye düşünüyorum, sevgiler...
YanıtlaSilHarika bir sofra, ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilen sevdiğim balık hamsidir... ee nede olsa yarım karadenilzi fakat evde pişnce kokusu gitmediği için dışarıda pişirtiyorum onlarda istediğim gibi yapmıyor bende anneye sırnaşıyorum en güzel anne yapıyor :)) afiyet olsun...
YanıtlaSilkesinlikle hamsi hamsidir ve balık değildir:))
YanıtlaSilemeklere sağlık ohh afiyet olsun canım:)