17 Eylül 2012 Pazartesi

Sütlü Fındıklı Kadayıf Tatlısı

 
Ramazan bayramından kalma bir tatlıyla sizlerleyim..
Aslında bu tatlıyla tanışmama vesile eşimdir..
Burada da daha önce size bahsetmiştim bu tatlıdan
Kendileri İstanbulda tanınan bir lokantada yemişler bana da tattırınca ,
dedim ben bunu evde bir deneyeyim..
Denedim sonuçtan pek bir memnun kaldık.
Şimdi de sizle paylaşıyorum.. 
Yapım aşamaları fincanda kadayıf tatlısına benzese de sonuç olarak lezzet farkı var..
 
Malzemeler
500 gr taze tel kadayıf
1 su bardağı çekilmiş fındık içi
1 paket tereyağı(250gr)
 
Şerbeti
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 vanilya
 
Yapılışı
Şerbet malzemelerimizi tencereye alalım ve bir kaç taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım..
Taze tel kadayıfları bir tepsi içinde birbirinden ayrılacak şekilde elimizle açalım ama kırmadan koparmadan burası önemli....
Teryağını tavada eritelim ve kadayıfımızın üzerine dökelim elimizle yağı kadayıfa yedirelim.
Sonrasında ki işlem altta kolajda gördüğünüz gibi..
Küçük bir kase alalım elimize..
Bu kaseye bir avuç kadar kadayıfı her tarafı eşit olacak ve kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirelim.
Ortasına fındık içimizden ilave edelim  kenarlardan sarkan kadayıfları fındıkların üzerine kapatıp sıkıca üzerinden bastıralım..
 

 
 Yağladığımız tepsiye kasemizi ters çevirelim.
Yukarıda gördüğünüz gibi minik kadayıf topları elde etmiş olacağız..
Kadayıfımız bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
Hazırladığımız kadayıfları 200 derecede alt ve üstleri altın sarısı gibi olana kadar  fırınlayalım..
 
 
Soğumuş olan kadayıfa, soğuk sütlü şerbeti kaşık kaşık üzerinden dökelim.. Tarifi uygulayan kişi kadayıfın üzerine şerbeti ıslatmak için biraz dökün  daha sonra servis ederken kadayıfı tabağa alın dibine göllenecek şekilde tekrar şerbet ilavesi yapın demişti..
Bu tatlı özellikle sütlü sütlü servis tabağına alınır yani....
 
Tatlımızı servis yaparken üzerine bol kavrulmuş fındık dökerek servis yaparsak lezzeti artar.. ..

*Kullanacağınız kase küçük bir kase olsun çok büyükler çok büyük porsiyonlar ortaya çıkarıyor ki bu da çok hoş olmuyor..
*Şerbetiniz ve tatlınız sıcak olmasın tatlınız belli bir süre sonra hamurlaşır..
*Tekrar belirtiyorum tatlıyı sunarken baya göllenmiş  sütlü serbet içinde sunmuşlardı kuru olmasın..
*Kadayıf toplarınızı hepsini birden ıslatmazsanız daha sonra kullanım için dondurucuda saklayabilirsiniz..
*Vanilya kullanımı tercihinize kalmış istemezseniz kullanmayabilirsiniz..

..........Afiyet Olsun.........


8 yorum:

  1. arasına fındk yerine muhallebi koyunca da nefis oluyor dene derim canm:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim tatlılardandır kadayıf, ben bütün tatlıları severim aslında, ama kadayıfın yeri bende başkadır. Rahmetli anneanneciğimi anarım her yememde, çok güzel yapardı o da, Bu kadayıf ta enfes görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. hayirli sabahlar canim
    görüntü muhtesem Allah nazardan korusun
    eli öplesi hatunlardansin
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı sabahlar sana da ablam
      beğenmene sevindim ama utandırıyorsun beni
      senin yanında eh işteyiz..

      Sil
  4. 4 su bardağı şeker biraz fazla değil mi

    YanıtlaSil
  5. 4 su bardağı şeker biraz fazla değil mi-Aslı

    YanıtlaSil
  6. Vaay güzel bir yemek tarifi olmuş sevgilime hediye olarak bunu yapabilirim, paylaşımlarınız için teşekkürler, takip ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir yazı olmuş sevgiliye hediye olarak yapmayı düşündüğüm bir şey umarım bu tür paylaşımlara devam edersiniz.

    YanıtlaSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...