6 Aralık 2013 Cuma

Beş Çayı Sofrası ve Mandalina Pelteli Sütlü Tatlı


Büyük oğlum bu sene lise 1. sınıfta..
Yeni bir sene yeni arkadaşlar..
Bu sene de arkadaşları ile haftada bir gün okul çıkışı öğretmenleri eşliğinde buluşuyorlar..
Öğretmenleri onlarla özel olarak ilgilenirken güzel bilgilerde veriyor..
Bu arada sohbetin bir bölümü de annelerin hazırladığı lezzet sofrasının başında geçiyor..
*
Üstte oğlum ve arkadaşları için hazırladığım masayı görüyorsunuz..
Bu sıralar gün be gün büyüyen minik hanımımız sayesinde de işimin ne kadar zorlaştığını da her hazırlanışta daha bir hisseder oluyorum...    
Bende yapacamlar ,ben karıştırayımlar sen beceremezsin ben yoğururumlar daha neler neler...


Oğlum ve arkadaşları ve tabii öğretmeni için üstteki lezzetleri hazırladım..

*Patatesli rulo buzluk böreği(Tarifini vereceğim)
ve
*Bardakta mandalina pelteli sütlü tatlı 


Peçeteleri kelebek şeklinde katlayacaktım ama katlama şekli biraz teferruatlı geldiği için son anda vazgeçtim..
Alttaki şekilde katlayıp küçük bir güzellik ekleyip peçetelerin üzerine hoş geldiniz dileklerimi ekleyiverdim..


Gençler kendi servislerini kendileri yaptılar hoş sohbetleri eşliğinde güzel bir akşam geçirdiler..
Masanın son halini de çekmeyi düşündüm ama öncesi göze daha hoş geldiği için hiç gerek yok dedim .


Mevsim itibariyle tam da zamanıyken mandalinayı kullanarak
hafif  ve sağlıklı bir sütlü tatlı yapmayı uygun gördüm..
Bardakta tatlı sunumu hem şık hemde çok yer kaplamıyor..
Bakalım nasıl hazırlamışım..  


Malzemeler

1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu
Yarım su bardağı süt kreması
1 adet vanilya

Pelte için
2 su bardağı mandalina suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı  nişasta

Yapılışı

1 litre sütü tencereye alalım.

Unu ,nişastayı ve yumurtayı ekleyip çırpıcıyla karıştıralım ve karıştırarak pişirelim..

 Ocaktan alalım ve sakızı,şeker ,vanilya ve yarım su bardağı kremayı ilave edelim tekrar 5 dakika kadar çırpıcı ile çırpalım.
Bardakların yarısına sütlü tatlıdan koyalım ve soğuması için buz dolabımıza kaldıralım...

Bu arada mandalina peltemizi hazırlayalım.
 Pelte için mandalina suyu, toz şeker ve nişastayı karıştırarak  pişirelim.
Pelte katılaşınca bardaktaki sütlü tatlımızın üzerine ilave edelim.
Üzerini istediğimiz gibi süsleyip soğuttuktan sonra servis yapabiliriz..

.........Afiyet Olsun.......

14 yorum:

  1. Kaç gündür mandalinalarım bana bakıyo ben onlara :)) Mandalinayla ne tatlısı yapsam diye.Evett şimdi buldum deniycem :)) Ellerinize sağlık çokta renkli ve iştah açıcı duruyor sofranız.Banada beklerim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde çocuklar sağolsunlar mandalina boşta kalmaz ama bir kaç taneyi tatlı için ayırabildim.. Ama mandalinın rengi sütlü tatlı için gerçekten çok uyumlu..

      Sil
  2. çok farklı bir tatlı olmuş tamda mevsiminde denemek lazım... Bu arada oğluna hazırladığın masa çok iç açıcı olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. çok guzel gorunuyor masa elınıze saglık

    YanıtlaSil
  4. hayirli cumalar ablam
    evet tam mevsimi mandalinanin :) severim cok
    zorlarini kolaylastirsin Allah sifa olsun yiyenlere yapana
    Muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da hayırlı cumalar olsun inşallah Melek ablacım..
      Allah razı olsun öpüyorum çok..

      Sil
  5. İyi günler Sevgi abla ben ELİF kaç gündür siteye bakıyorum yeni tarifler varmı diye yine muhteşem iştah
    açıcı tarifler bu tatlıyı deniycem yorumumu da yazcam inşllah bu tatlıyı borcama yapsak olurmu?birde damla sakızı macununu marketlerde bulabilirmiyiz ?böreğin tarifinide dört gözle bekliyorum.Sağolun hayırlı Cumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim teşekkür ederim.. Sütlü tatlının özellikle sütlü ksmı çok katı olmuyor o yüzdende borcamda yapasa iyi olur..Ama alt kısmı biraz daha katı yaparsan neden olmasın..

      Damla sakızı macununu genelde aktarlarda ve bazı büyük marketlerde bulabilirsin..Yerine tane damla sakızı da kullanabilirsin. Aslıda şart değil kullanmayabilirsin de,ben evde vardı değişik bir aroma versin diye kullandım..

      Böreğin tarifi gelecek inşallah takipte kal..

      Sil
  6. Damla sakızı macunu yerine başka ne kullanılabilir? Ve ayrıca ilk defa sizden duydum nasıl bir şey o? Hoşçakalın:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayfer Hanım, markette satılan adetlik küçük damla sakızlarından kullanabilirsiniz.. Damla sakızı macunu damla sakızının bildiğiniz macun şeklinde kavanozda satılan hali ama bu tatlı için çokta şart değil, ben evde olduğu için değişik bir aroma versin diye kullandım..

      Sil
  7. Bence de masa çok iç açıcı. Ellerine sağlık. Ben de komşularla 5 çayına gidiyorum onlar geliyor bana. Ama bu kadar uğraşmıyorum. Tatbak’a gidip bütün malzemeleri alıyorum sadece bir çay yapıyorum gerisi Tatbak’tan. Bence sende benim gibi yap. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşecan Hanım 5 çayına oğlum ve arkadaşları geldiler ve okuldan aç geliyorlar hazırla geçiştirmek istemem doğrusu.. Bence evde yapılan her şey daha değerlidir, katkısızdır içinde ne olduğunu bilerek tüketmekte ayrıcalıktır... Size de tavsiye ederim az olsun bilerek tüketelim.. :))

      Sil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...