Etimekle yapılan tatlıları seviyorum ..
Ekmek kadayıfı lezzetinde oluyor.
İrmik tatlısıyla buluşunca da ayrı bir güzel oldu sanki..
Yazdan kış için yaptığımız hazırlıkların içinde şeftali sosumuzu da değerlendirmiş olduk bu şekilde .
Kışın ortasında şeftalinin o muhteşem tadı ve kokusunu hissetmek ayrı bir güzel..
Verene şükürler olsun..
Bu tatlıda hazırlanıp küçük bey ve misafirlerine sunuldu..
Malzemeler
2 paket tuzsuz sade etimek
Şerbet için
3 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
İrmik tatlısı
5 bardak süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Şeftali sosu
2 su bardağı şeftali püresi
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
5 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
Tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım.
Şerbeti 5-10 dakika kadar soğutalım.
Etimekleri dikdörtgen bir cam tepsiye dizelim.
Ilımış olan şerbeti etimeklerin üzerine dökelim.
Başka bir tencereye irmik ve sütü koyalım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Sonrasında şeker ve vanilyayı ilave edelim şeker eriyene kadar karıştıralım.
Şerbet döktüğümüz etimeklerin üzerine irmik tatlımızı döküp yayalım soğumaya bırakalım.
Şeftalili sosumuzu hazırlamak için
Derin bir sos tenceresine şeftali ,nişasta ,su ve şekeri koyalım karıştıralım ve yoğunlaşana kadar pişirelim..
Soğumuş olan irmik tatlımızın üzerine şeftali sosumuzu tamamen kapatacak şekilde dökelim..
Portakalın şu an tam mevsimi Portakal soslu bir etimekli tatlı hazırlamak isterseniz sizi buraya alayım..
....Afiyet Olsun...
cok lezzetlı elıne sağlık
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefissss görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
ellerine sağlık canım.. kış gününde şeftali keyfi şahane :) yazın çalışmanın faydaları bunlar :)
YanıtlaSil