Hazır patates kavurması tarifi vermişken bir kavurma tarifi daha vereyim tam olsun..
Biz Karadeniz usulü diken ucu diyoruz altta gördüğünüz ota ama
Anadolunun değişik bir çok yerinde değişik adları var bu otun..
Mesela merulcan ,merevcan yada kırca gibi
Gerçekten çok lezzetli bir ot şiddetle denemenizi tavsiye ederim..
Bu otu bir çok pazarda bulabilirsiniz..
Ya da bizim gibi pikniğe gittiğiniz yerler de orman içlerinde zevkle toplayabilirsiniz...
Diken ucunun pişmeden önceki hali aşağıdaki gibidir..
Malzemeler
1 kilo kadar diken ucu (Tek tek temizlenip ayıklanacak)
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 diş sarmısak
Karabiber, tuz
Yapılışı
Diken uclarını çok iyi ayıklanıp temizlememiz gerekiyor .
Çünkü üzerinde özellikle kendiniz toplarsanız karınca olabilir.
Yıkadıktan sonra derin bir tencerede su koyalım kaynayınca diken uçlarını bütün halde doğramadan ilave edip iyice yumuşayana kadar 45 dakika kadar haşlayalım.. .
Haşlanan diken uçlarını süzüp hemen soğuk suyla doldurduğunuz bir kaba alalım
ve biraz soğuk suda bekletelim.
Kavuracağımız zaman diken uçlarını süzelim ve elimizde iyice sıkalım.
Sıktığımız diken uçlarını gelişi güzel bir iki bıçak darbesi ile doğrayalım.
Sıvıyağı kavurma yapacağınız tencereye alalım ve soğanları ve sarımsak rendesini pembeleşene kadar kavuralım. Diken uçlarını da ekleyelim, tuzunu baharatını da ekleyip bir iki sefer alt üst edip ocağın altını kapatalım..
***
**
*
Biz diken uçlarını Polonezköy'ü ziyaretimizde orman içinden büyük bir zevkle kendimiz topladık..
Özellikle Babamız ve Berkan büyük bir zevkle topladı ,toplarken bir çoğunu da yediler..
İnsanın yemek becerisinin olması bu şekilde hayata da yansıyor işte..
Çünkü Berkan da babamız da mutfakta uğraşmayı seviyor..
Eğer isterseniz kavurduğunuz diken uçlarının üzerine yumurta da kırabilirsiniz..Böyle de çok lezzetli olur..
Ayrıca düşündüm de gözleme içinde de çok lezzetli olabilir..
....................................Afiyet olsun.................................