12 Kasım 2012 Pazartesi

Toz Fındıklı Kurabiye


 
Yeni gün için hayırlar dileyerek başlıyorum tüm takipçilerime..
Gönül istiyor ki her gün bir post gireyim ama
hergün yeni bir engel çıkıyor..
Evin oğlanları laptopu nasıl olduysa yere düşürüp ekranı çatlatınca olan anneye oldu tabii..
Artık babamızın bilgisayarına talim..
Gecenin bir vakti hazır ortalık sessizken Zeynep Hanım uyanmasın sakın diye içimden geçire geçire yazıyorum acizane..
*
Taa geçen sene yapıp arşivde unuttuğum bir tarif var sırada..
Her ne kadar Giresundan bu seneki yeni mahsul fındıklarımız elimize ulaşmamış olsada
  bekliyoruz bakalım, taze fındıkla yenisini yapmayı..
Kurabiye de fındık kokusu özellikle de kavrulmuş fındığın kokusu her daim favorim olmuştur..
Kurabiyeyi hazırlarken değişik şekillerde değerlendirdim ,fikir olsun ..
Özellikle minik kek kağıtlarındakiler çok sevimli oldular..
Diğerlerini Hatay'dan aldığım kalıplarla şekillendirdim..

Malzemeler
200 gr yumuşak tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz fındık
Aldığı kadar un

Üzeri için
Pudra şekeri


Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, ve pudra şekerini karıştırma kabına alalım ve hamurumuzu hazırlamak üzere yoğurmaya başlayalım.
Daha sonra nişasta, kabartma tozu, vanilya ve fındık tozunu ilave edelim.
Sonrasında da kontrollü olarak unu ekleyelim.
İyice yoğurarak kurabiye hamurumuzu elde edelim..
Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğimizde  parçalar kopararak ister elimizle istersek de kurabiye kalıpları ile şekil verelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız fırın tepsimize dizelim..
200 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dakika kadar
 kurabiyelerimiz özellikle beyaz kalacak şekilde pişirelim.
 

Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz...

* Kurabiye de fındık kokusunun daha yoğun hissedilmesini isterseniz tane fındığı teflon tavada sürekli karıştırarak kavurun. Ve sonra robotta çekerek toz haline getirin.
Kavrulmuş fındık kurabiyelerinizde daha yoğun hissedilecektir...
 


..........Afiyet Olsun..........

14 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,çok lezzetli görünüyor..Kahvenin yanında çok güzel gider:)

    YanıtlayınSil
  2. Elinize sağlık görüntü çok güzel hemen denenecek emin olun ...

    YanıtlayınSil
  3. iyi günler ben Elif süper bi kurabiye hemen deneyeceğim denedikten sonra yorumumu yazacağım inşllh.

    YanıtlayınSil
  4. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  5. hataydan aldığın o kalıplardan benimde var:) çok zevkli oluyor onlarla çalışmak:)
    ellerine sağlık canım.
    sevgiler..

    YanıtlayınSil
  6. FINDIK TOZU BU ARALAR BENIMDE FAVORIM.YAPILANLAR ÇOK LEZZETLİ OLUYOR.SENIN YAPTIGIN KURABIYE ÇEŞİTLERİ ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK.

    YanıtlayınSil
  7. Canım nasıl istedi mis gibi fındık kokulu kurabiyeleri. Bu kalıplardan bende de var, kurabiyelere çok güzel şekil veriyor.

    Ellerine sağlık..

    YanıtlayınSil
  8. merhabalar Sevgi Hanım bugün denedim ama benimkiler çok kabardı birazda dağıldılar acaba unumu az geldi desem bayada sert olmuştu hamurum sizin kalıplardan bendede var sizinkiler dağılmamış biraz daha un mu istedi acaba.Acaba tadı çok güzel bir dahaki yapışımda şekerinide 1 çay bardağı koyacağım kış akşamlarında çayın yanında iyi gidecek sevgiler...

    YanıtlayınSil
  9. BEN ELİF KURABİYEYİ DENEDİM LEZZETİ ÇOK GÜZEL OLDU KIYIR KIYIR AMA BENİMKİLER BİRAZ YAYILDI YANİ TAM YUVARLAK OLMADI NEDEN ACABA HAMURUNU TUTURMAK BİRAZ ZOR BİDAHAKİNE DAHA GÜZEL OLUR İNŞLLH.TARİF İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...

    YanıtlayınSil

Yorum bırakan tüm ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.. Yorumlarınız benim için değerli...
Bloğu olmayan ziyaretçilerim sizde yorum bırakabilirsiniz..
Yorumunuzu yazmak için
önce yorum kutusuna yorumunuzu yazın (ADINIZI EKLEMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN)
Daha sonra anonim yazan bölüme tıklayın ve soldaki yayınla yazan kutucuğu tıklayıp ,yorumunuzu bırakabilirsiniz ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...