Hayırlı,bereketli bol dualı cumalar diliyorum herkese..
Çoğumuzun sevmediği pırasa kış aylarının en gerekli sebzesidir oysa..
Bizim evde de normal yemek şekliyse pek kabul görmüyor..
Bu durumda anneye düşen evirip çevirip pırasanın bi şekilde yenilmesini sağlamak oluyor..
*
Mesela pırasalı böreği çok severler..
Pırasalı mısır ekmeği harika olur yine severek ve çokta farketmeden yenilir..
Çorbası pek ala lezzetlidir..
Pırasalı mısır ekmeği harika olur yine severek ve çokta farketmeden yenilir..
Çorbası pek ala lezzetlidir..
İlle de sulu yemek olarak tüketilecek diye bir kaidemiz olmadığına göre ,
nasıl yeniliyorsa o şekilde sunmak en doğrusu..
Pırasanın bir başka sevilen şeklinin bugün size tarifini vereceğim ..
Malzemeler
1 kilo pırasa
300 gr kıyma
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet domates sos (yada 1 yemek kaşığı salça)
Yarım çay bardağı su
Karabiber ve tuz
Üzeri için
2 kase yoğurt
2 diş sarmısak
tuz
Yapılışı
Pırasaları temizleyip yıkayalım ve ince ince doğrayalım..
Kıymayı sıvı yağla beraber yayvan bir tencereye alalım kavurmaya başlayalım.
2-3 dakika kavurduğumuz kıymanın üzerine domates sosumuzu (yada salçayı) ilave edelim, bir kaç kez kırıştırdıktan sonra pırasaları da üzerine ilave edelim.
Kıymalı pırasayı karıştırarak kavuralım..
Yarım çay bardağı suyuda ilave ederek arada sırada karıştırarak pırasa yumuşayıncaya kadar pişirelim..
Pırasalar yumuşayınca kavurmamız olmuştur..
Servis tabağına alabiliriz..
Üzerine sarmısaklı yoğurt döküp sıcak sıcak servis yapabiliriz..
Lezzeti biraz daha arttırayım derseniz üzerine kırmızı biberi yağda kavurup dökebilirsiniz..
...........Afiyet Olsun........
...........Afiyet Olsun........
yoğurtla sunuma bayıldım canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsunum çok hoş canım istedi şimdi :) pırasalı böreğe de bayılırım zaten ben :)
YanıtlaSilHımmm...pırasa...her türlü gideri var:))Enfes görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilpırasa sevmeyenleri anlayamıyorum
sevgiler
Ellerine kollarına sağlık,çok güzel görünüyor.
YanıtlaSil